Kosovo: Uhapšeno osam osoba, raspisana potjernica za još deset

Kosovo: Uhapšeno osam osoba, raspisana potjernica za još deset

Akcija Kosovske policije protiv šverca i krijumčarenje robe je završena. Policija je uhapsila osam osoba, ali je u međuvremenu i raspisala potjernice za još pet od kojih je jedan Srbin iz Zubinog Potoka, a potom i za još 5, od kojih i za Srbinom iz Kosovske Mitrovice, prenosi portal Kossev.

Kosovska policija oglasila se danas popodne sa još dva uzastopna saopštenja, navodeći da je akcija koja je danas sprovedena u regionima Prištine, Peći, Južne Mitrovice i Severne Mitrovice „uspješno sprovedena“.

U akciji je širom Kosova uhapšeno osam osoba, od čega troje na Sjeveru (Albanac, Bošnjak i Srbin), a iz policije poručuju da nastavljaju sa sprovođenjem intenzivne istrage s ciljem identifikovanja i hapšenja drugih lica koji su bili uključeni u šverc robe.

Policija je tim povodom raspisala potjernice za 10 osumnjičenih osoba.

„Sprovedene su intenzivne istrage u pravcu identifikovanja osumnjičenih za krijumčarenje robe, koje su do sada rezultirale identifikacijom pet osumnjičenih za kojima je raspisana potjernica“, navode iz KP u prvom saopštenju, a u drugom potvrdili su da se traga za još pet drugih lica – ukupno 10.

U pitanju je 7 osoba iz Južne Mitrovice, jedna iz Zubinog Potoka, jedna iz Sjeverne Mitrovice i jedna iz Peći. Osim dva Srbina i jednog Bošnjaka, svi ostali za kojima policija traga su albanske nacionalnosti.

Iz policije ujedno pozivaju sve građane da ne nasijedaju na bilo kakve provokacije i zahtijeva saradnju u pružanju informacija kako bi uhapsili i druge osumnjičene.

Iz policije su dodali da u saradnji i koordinaciji sa tužilaštvom sprovode intenzivnu istragu kako bi identifikovali i druge osumnjičene koji su umiješani u krijumčarenje robe, ali i u „krivična djela i napade opasnim sredstvima, vatrenim oružjem, koji su danas počinjeni protiv policajaca i carinskih službenika“.

Podsjetimo, pripadnici Kosovske policije sproveli su danas akciju širom Kosova, kao i na Sjeveru, u vezi sa sprječavanjem šverca. U Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici je tokom sprovođenja ove akcije došlo do sukoba građana sa specijalnim jedinicama policije, koje su stigle kao asistencija policiji. U Kosovskoj Mitrovici su bacane kamenice i šok bombe, zapaljeno je najmanje jedno službeno vozilo sa RKS tablicama, dok je na više civilnih vozila pričinjena materijalna šteta.

U međuvremenu je policija saopštila da je akcija završena, da je povrijeđeno šest policajaca na Sjeveru od kojih je jedan Srbin, te da je ujedno uhapšeno osam osoba. Među njima su tri osobe iz Sjeverne Mitrovice – M. DŽ. (1958) Bošnjak, I. H. (1975) Albanac, M. L. (1978) Srbin.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.