Popović URI: Prekinite više sa trikovima,podmetanjima i opstrukcijama rekonstrukcije Vlade
Zdenka Popović

Popović URI: Prekinite više sa trikovima,podmetanjima i opstrukcijama rekonstrukcije Vlade

Kolege iz URA nastavljaju sa jeftinim medijskim trikovima, vrlo sličnim trikovima DPS, u kojima se informerski manipuliše i podmeće, saopštila je poslanica Demokrata Zdenka Popović.

Podsjećamo, poslanički klub Crno na bijelo pozvao je predsjednika Skupštine Crne Gore Aleksu Bečića da hitno sazove sjednicu Parlamenta sa prvom tačkom dnevnog reda - izglasavanje Tužilačkog savjeta.

Popović ističe da prvo, Skupština na plenarnom zasijedanju ne može raspravljati i odlučivati o izboru članova Tužilačkog savjeta bez utvrđenog predloga kandidata na matičnom odboru, te dodaje da prije sjednice matičnog odbora parlamentarna većina treba da dogovori listu kandidata.

"Predlog liste kandidata kao što dobro znate ne postoji u skupštinskoj proceduri, te samim tim i formalno-pravno Skupština na plenumu ne može raspravljati o nepostojećem aktu, niti predsjednik Skupštine može zakazati takvu sjednicu što Abazovic dobro zna, ali manipuliše kako bi izbjegao nestranačku Vladu u kojoj bi on morao podnijeti ostavku", kazala je Popović.

Drugo, kako dodaje, dio parlamentarne većine već duže bojkotuje plenarna zasijedanja, tako da kao što je poznato nema sjednica Skupštine ni oko predloga zakona koji su u proceduri, jer nema potrebne parlamentarne većine, "osim ako neko nije na putu da napravi većinu sa DPS, pa bi bi bilo lijepo da nas o tome obavijesti".

"Dakle, sjednica će biti onog trenutka kad istu potvrde aktuelna parlamentarna većina, a ne neka nova većina sa DPS, jer Bečic čuva izbornu volju građana", kaže Popović.

Treće, kako ističe poslanica Demokrata, "dobro bi bilo da Abazović konačno odgovori da li li je za Krivokapićev plan rekonstrukcije Vlade ili istinski nestranačku Vladu jer naprasno zagovara koncpet nestranačke Vlade?"

"Nama je prihvatljivo u jedno i drugo, ali odgovora nema, jer se opstrukcija rekonstrukcije koja vodi ka stabilnosti vlasti nastavlja samo sa jednim ciljem: da Abazović sačuva svoju poziciju unutar Vlade", saopštila je ona.

Četvrto, dodaje Popović da bi dobro bilo da koordninator bezbjednosnih službi konačno odgovori zašto značajne pozicije u bezbjednosnom sektoru i dalje pokrivaju udarne pesnice kriminalnog bivšeg režima, "kako je Radoje Zvicer napustio Crnu Goru pred hapšenje njegove kriminalne grupe u aprilu ove godine, ko je u zatvoru Spuž posjetio jedno visoko kotirano lice u kriminalnom miljeu i na osnovu koje odluke?"

"Prekinite više sa trikovima, podmetanjima i opstrukcijama rekonstrukcije Vlade ili nam otvoreno kažite da ste našli nove partnere", poručila je Popović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.