Abazović: Što se mene lično tiče postupci policije na Cetinju bili profesionalni i efikasni
Abazović

Konstatovano i u Izvještaju

Abazović: Što se mene lično tiče postupci policije na Cetinju bili profesionalni i efikasni

Policija je tokom dešavanja na Cetinju 4. i 5. septembra postupala profesionalno i efikasno, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, navodeći da je to konstatovano i u izvještaju koji je sačinila Komisija Vladinog Biroa za operativnu koordinaciju bezbjednosnih službi (BOK).

Abazović je rekao da je sjednica Biroa održana danas, i da je konačno izjašnjavanje o Izvještaju odloženo do dolaska predsjednika Komisije Dragana Ivanovića koji je, kako je naveo, opravdano odsutan.

“Čim uspostavimo termin koji svima odgovara, mi ćemo podijeliti neka svoja razmišljanja i BOK će dati onda zaključke, svoje komentare na konačni izvještaj”, kazao je Abazović novinarima nakon konferecije povodom potpisivanja ugovora sa hotelom Mediteran.

Abazović je rekao da je na sjednici preovladao stav da u izvještaju nije dovoljno potencirana uloga državnog tužilaštva u potencijalnom suzbijanju rizika za dešavanje na Cetinju 4. i 5. Septembra.

“Siguran sam da će to biti glavni komentar nakon što se mi i zvanično izjasnimo, i vjerujem da će i Komisija to prihvatiti. Možda je to nešto što je promaklo, ali to je jako važna činjenica vezana za aktivnosti državnog tužilaštva u susret i tokom dešavanja na Cetinju”, kazao je Abazović.

On je rekao da je Izvještaj pročitao u ponedjeljak, i da je taj dokument „naravno tajan“.

„Međutim, nijesu tu neki segmenti da neko pravi konspiracije da su izrečene neke stvari koje već nijesu manje ili više poznate javnosti”, dodao je Abazović.

Prema njegovim riječima, BOK treba da daje profesionalan pogled na sve, a kako će to neko kasnije željeti da iskoristi, nije pitanje za Biro.

“Vjerovatno će svako imati neki komentar, govorim iz političkog dijela, ali to nije ambicija BOK-a”, kazao je Abazović.

Kako je naveo, ambicija Biroa je da se ima kvalitetan i vjerodostojan izvještaj, koji će proslijediti Vijeću za nacionalnu bezbjednost, koje ga nakon toga može proslijediti Vladi.

“Što se mene lično tiče, a to je konstatovano i u Izvještaju, postupci policije su bili profesionalni i efikasni. Uspjeli smo da sačuvamo javni red, građanski mir, i nakon veoma stresne i bezbjedonosno vrlo složene situacije nijesmo imali konflikt u produženom trajanju, nego je sve završeno toga dana”, naveo je Abazović.

MINA/RTCG

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.