Albanci osumnjičeni da su ubili Đurišića, obojica u bjekstvu
Foto: Uprava policije

Ulcinj

Albanci osumnjičeni da su ubili Đurišića, obojica u bjekstvu

Policija je rasvijetlila ubistvo Momčila Đurišića (69) počinjeno 4. juna u Ulcinju. Krivična prijava podnijeta je protiv dva Albanca Pirolija Vinsceka (33) i Lale Dorjana (34), koji se sumnjiče za ubistvo Đurišića.

Obojica osumnjičenih se, kako je saopštio načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u SBPK Aleksandar Bošković,  nalaze u bjekstvu.       

On je podsjetio da je 4. juna oko 17, 50 god u svom ugostiteljskom objektu u Ulcinju, u sklopu AMD lišen je života Đurišić.

Ubijen je na način što je nepoznati izvršilac iz vatrenog oružja kalibra 9 mm ispalio jedan projektil u potiljak oštećenog, koji je preminuo odmah na licu mjesta.

"Po prijemu obavještenja, uviđaj na licu mjesta izvršio je Viši državni tužilac iz Podgorice zajedno sa službenicima Sektora za brobu protiv kriminala, Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, Centra bezbjednosti Bar i Forenzičkog centra u Danilovgradu. Tom prilikom izuzeti su određeni predmeti i tragovi.

Nakon uviđaja preduzet je niz operativnih mjera i radnji i utvrđen pravac bjekstva izvršilaca – na osnovu čega je izvršena opsežna pretraga terena u naselju Bratica, kojom prilikom su u travi i žbunju pronađeni određeni predmeti, koji su korišćeni prilikom izvršenja ovog krivičnog djela", saopštio je Bošković na današnjoj pres konferenciji.

licemjestaulcinj2

Foto: Uprava policije 

Izvršena su vještačenja svih predmeta i tragova izuzetih na primarnom i sekundarno licu mjesta, u Forenzičkom Centru u Danilovgradu.

"Preduzet je i niz drugih aktivnosti: izvršen pregled video nadzora, analize telekomunikacija, prikupljena brojna obavještenja od građana, i utvrđen način dolaska izvršilaca, opsrevacije objekta, odlazak sa lica mjesta, vozilo koje su izvršioci koristili i prodajni pobjekat gdje je kupljen dio predmeta koji je koristen prilikom izvršenja djela.Na osnovu cjelokupno prikupljenog dokaznog materijala identifikovani su albanski državljani P.V i L.D.", kazao je Bošković.

Od kolega u Albaniji, kako je rekao,  tražene su odgovarajuće provjere kroz međunarodnu policijsku saradnju i međunarodnu pravnu pomoć preko Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, kojom prilikom je crnogorska policija dobila potvrdu svojih sumnji i dodatno potkrijepila dokazni materijal. 

"Dalje slijedi postupak saradnje Višeg državnog tužilšatva i pravosudnih organa Republike Albanije, a u toku je i procedura raspisivanja međunarodne potjernice.Posebnu zahvalnost izražava direktoru kriminalističke policije Republike Albanije Toninu Vocaju na promptnoj reakciji po zahtjevu crnogorske policije na ovom predmetu", zaključio je Bošković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.