CG odlučna da sa UAE čuva i unapređuje prijateljstvo i intenzivira međudržavnu saradnju

CG odlučna da sa UAE čuva i unapređuje prijateljstvo i intenzivira međudržavnu saradnju

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je ambasadorku Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori Nabilu al Šamsi.

Uz zahvalnost za prihvatanje inicijative za susret ambasadorka Al Šamsi je istakla da visoko cijeni gostoprimstvo i prijateljstvo Crne Gore i Predsjednika lično prema Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ona je uručila Đukanoviću pozivno pismo šeika Mohameda bin Zayeda Al Nahyana za učešće na Samitu održivosti koji se održava u Abu Dabiju u januaru naredne godine, uz najbolje želje za nastavak ranije utemeljene saradnje i dalji razvoj međudržavnih odnosa - navodi se u saopštenju Đukanovićevog kabineta.

Đukanović je uz zahvalnost za poziv sa zadovoljstvom prihvatio učešće na Samitu tokom nedjelje održivosti, cijeneći da je riječ o impresivnoj ideji i događaju koji tradicionalnu organizuju UAE.

On je pozdravio doprinos ambasadorke očuvanju i unapređenju odnosa između dvije zemlje tokom njenog mandata.

Crna Gora ostaje stabilno na svom opredjeljenju da sa UAE čuva i unapređuje prijateljstvo i intenzivira međudržavnu saradnju - poručio je.

 On je podsjetio da dvije države imaju razuđenu i razvijenu saradnju u gotovo svim resorima uz uvjerenje da će se na dobro postavljenim temeljima ona i dalje unapređivati.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim geopolitičkim kretanjima u svijetlu nedavno održanog Samita EU-ZB i dalje evropske perspektive Crne Gore i regiona.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.