Šehović: Razgovor o rekonstrukciji Vlade podsjeća na svađu oko razmještanja stolica na palubi Titanika
Damir Šehović, Foto: Socijaldemokrate

Šehović: Razgovor o rekonstrukciji Vlade podsjeća na svađu oko razmještanja stolica na palubi Titanika

Poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović je gostujući u Presingu na Gradskoj TV saopštio da ga razgovor unutar parlamentarne većine o rekonstrukciji Vlade podsjeća na svađu oko razmještanja stolica na palubi Titanika, koji inače tone, dok je najavljenu poresku reformu pretenciozno nazvanu Maršalovim planom nazvao neodrživim populističkim spiskom lijepih želja, čija je funkcija zauzimanje što bolje startne pozicije mlađanog ministra pred osnivanje političke partije premijera Krivokapića u susret očekivanim vanrednim izborima.

"Mi suštinski nemamo Vladu, budući da je odavno izgubila podršku u Parlamentu jer je na današnji dan podržava svega nekoliko poslanika. Ali nemamo ni Skupštinu, jer je 2/3 parlamentarne većine u bojkotu, što je slučaj koji je nezabilježen u demokratskom svijetu. Odnosu unutar vladajuće većine su toliko narušeni, da je jedino održivo rješenje za
izlazak iz političkog ćorsokaka u koji nas je vlast dovela formiranje manjinske ili prelazne vlade, koja bi pripremila neophodne vanredne izbore. Sve drugo je gubljenje dragocjenog vremena, kojeg Crna Gora odavno nema, jer mora sanirati ozbiljnu štetu koju ja nova vlada za svega godinu dana napravila“, saopštio je Šehović.

Šehović je dalje dodao da je pristojnoj, većinskoj Crnoj Gori, postalo degutantno da svakodnevno gleda uvrede kojima jedni druge unutar vlasti zasipaju, pa mu pokušaj postizanja dogovora unutar takve parlamentarne većine više liči na svađu oko razmještanja stolica na palubi Titanika, koji inače tone.

"To je projekat koji je unaprijed osuđen na propast, pa sve i da se postigne dogovor. A vjerujem da neće. Crna Gora je dovedena do zida, a URA konačno mora da se opredijeli da li je za negatore genocida i slavitelje osuđenih ratnih zločinaca, ili za Evropu. Izbor i nije naročito težak. Nadam se da ni za njih neće biti“, poručio je Šehović.

Govoreći o poreskoj reformi koju je najavio ministar finansija i socijalnog staranja, Šehović ukazuje da nije riječ o nikakvoj reformi, nego o neodrživom populističkom spisku lijepih želja i namjeri mlađanog ministra da zauzme što bolju startnu poziciju pred formiranje nove političke partije premijera Krivokapića u susret skorim vanrednim izborima.

"Kada se Vlada koja je odgovorna zbog toga što je u njenom mandatu broj zaposlenih smanjen za čak 18 hiljada, što se mjesečno povećava broj nezaposlenih za oko hiljadu, što su cijene životnih namirnica porasle i do 70% a goriva do 30%, što je broj blokiranih firmi za samo godinu povećan za 511 a iznos blokiranog duga porastao za 131 milion eura, nakon gotovo godinu dana naprasno probudi, i poput deda mraza počne da obećava veće plate i bolji životni standard, najavljujući onako ispod glasa da će novac za to obezbijediti iz novih nameta i zaduživanja, onda me sve to neodoljivo podsjeća na kockara koji je gotovo sve izgubio, pa počne da se vadi, a zapravo tone sve dublje i dublje", kazao je Šehović.

Govoreći o rekordno visokim cijenama goriva, Šehović je u podsjetio da je riječ o čak trinaestom poskupljenju goriva ove godine, zbog čega su bezolovni i dizel poskupjeli oko 30 centi po litru, zbog čega je pozvao nadležne u Vladi da se "ne prave mrtvi“, nego da se odluče ili za smanjenje akciza, ili za smanjenje PDV-a ili pak za definisanje gornje granice cijene goriva, kao bi na taj način spriječili ne samo urušavanje životnog standarda najšire kategorije stanovništva, nego i rast cijena mnogih roba i usluga, koji će izvjesno nastati kao lančana reakcija na činjenicu da Crna Gora ima najskuplje gorivo u Evropi.

"Samo da Vladi umjesto toga ne padne na pamet da umjesto po tri litra ulja počne narodu da dijeli po tri litra goriva“, zaključio je Šehović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.