U poplavama i klizištima na Filipinima poginulo devet osoba
Foto: AFP

U poplavama i klizištima na Filipinima poginulo devet osoba

Devet osoba je poginulo, a 11 se vodi kao nestalo u poplavama i klizištima izazvanim jakom kišom uslijed udara ciklona Kompasu koji je zahvatio Filipine, saopšteno je Agencije za krizne situacije.

Ciklon Kompasu, čiji su udari vjetra bili 100 kilometara na čas, zahvatio je sinoć kopneni dio Filipina. Evakuisano je skoro 1.600 ljudi.

Regionalne službe javljaju da su četiri osobe poginule u klizištima u provinciji Benguet, a pet u poplavama u Palavanu na jugozapadu Filipina.

U toku je potraga za 11 osoba nestalih, uglavnom nakon klizišta.

Filipini su arhipelag sa više od 7.600 ostrva koje godišnje zahvati 20 oluja ili tajfuna praćeni jakim kišama.

Kompasu je 13. tropska oluja koja je od početka godine zahvatila Filipine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.