Socijalni savjet podržao program "Evropa sad": Mladi da ostanu u CG, biće povećanja plata

Socijalni savjet, koga čine Vlada, sindikati i Unija poslodavaca, podržao je dana s program Ministarstva finansija i socijalnog staranja pod nazivom “Maršalov plan – Evropa sad”.

To su saopštili ministri finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja, Milojko Spajić i Jakov Milatović.

Oni obećavaju da će realizacijom tog plana obezbijediti novac da se radnicima od početka naredne godine povećaju zarade. Spajić tvrdi da će po njegovim nezvaničnim informacijama crnogorska ekonomija ove godine ostvariti rast od 13 odsto.

“Ovo je korak unaprijed i znači nam podrška socijalnih partnera. Ovo je krupan korak za radnike i poslodavce”, kazao je Milatović novinarima nakon što je danas Socijalnom savjetu predstavljen Maršalov plan – Evropa sad”.

“Naša namjera je da idemo korak dalje u reforme. Ovo je poruka mladima da ostanu u Crnoj Gori, imamo još ideja za vas”, saopštio je on.

Spajić obećava da da će radnicima već od početka naredne godine plate biti povećane. On je pojasnio da će na više načina popuniti budžet.

Prema njegovim riječima sva prava iz socijalne zaštite će biti ista i u budućem periodu.

“Mislimo da će zdravstvena zaštita biti bolja”, smatra Spajić.

Veliki dan za novu Crnu Goru - Socijalni savjet je danas podržao program EVROPA_SAD koji donosi bolji životni standard u Crnoj Gori, bolje uslove poslovanja, i konkretniju budućnost mladima! Za samo 10 mjeseci, dovodimo do radikalnog zaokreta u interesu građana - poručio je Spajić.

Predsjednik Saveza sindikata Duško Zarubica je rekao da se povećanje minimalne zarade očekuje od januarske plate.

“Za ostvarenje ovog plana nije zadužen sindikat. Predstavnici Vlade su nas ubijedili otkud sredstva za povećanje”, istakao je on, prenosi CdM.

Predsjednik Unije poslodavaca Predrag Mitrović potvrdio je da su podržali projekat Evropa sad.

“Za poslodavce je važno da su pokazali društvenu odgovornost. Pratićemo situaciju, nejasno je što nisu napravljene analize budućih procesa. Mi želimo da zaposleni bude zadovoljni. Zainteresovani smo za eliminisanje zone sivog poslovanja. Ukoliko se desi da se gube radna mjesta, to mora Vlada da proprati. Očekujem da će se na ranjivoj grupi malo više raditi”, zaključio je on.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.