Nedjeljni horoskop: Ovnu tenzija sa partnerom, Raku i Lavu novi poslovi
ilustracija

Nedjeljni horoskop: Ovnu tenzija sa partnerom, Raku i Lavu novi poslovi

Pogledajte šta vam zvijezde poručuju na polju ljubavi, posla i zdravlja za period od 11.10.do 17.10. 2021. godine. Astrolog Olga Savić.

OVAN

Hrana

I u ovoj ste nedelji razapeti na sto strana i imate problem sa manjkom vremena. I pored ovakve vaše užurbanosti, ne dozvolite da vaš organizam, ali i imunitet trpe zbog neadekvatne ishrane. Pojačajte je kaloričnijim namirnicama, ali i bijelim lukom, celerom, limunom.

Ljubav 

Tenzija se u partnerskim odnosima jednim dijelom smanjuje. Sada je vrijeme za sređivanje i stabilizaciju, što će kod onih koji su spremni za kompromis i voljni da se potrude da komunikacija sa partnerom funkcioniše – ići bez većih problema. Kod parova kod kojih su ostali neriješeni „repovi“, ova nedjelja će donositi oscilacije – jedan dan dobro, drugi dan zategnutost. No, generalno gledano – ovo jesu dani da se odnos popravlja. Slobodni Ovnovi – zanimljivo, zanimljivo. Pored prošlosti, koja će i dalje imati „pravo prvenstva“, od ove nedjelje se otvaraju i jako dobre mogućnosti za glanc nove, stabilne ljubavne priče.

Posao 

Vaš finansijski segment će krenuti da se oporavlja, što će vas motivisati, naročito kada su dogovori i saradnje u pitanju – bili oni stari ili novi. Naplate koje su bile u zastoju ili neka stara potraživanja – do kraja nedjelje mogu biti realizovani. Iako će komunikacija sa kolegama i poslovnim partnerima i dalje imati svoje napete momente – ipak će se do dogovora i do rješenja pronalaziti put, lakše nego u prethodnom periodu. I dalje postoji potreba da više pažnje obratite na papirološka pitanja.

Zdravlje 

Osjetljivi disajni organi, lumbalni dio kičme. Reumatski problemi sa zglobovima.

BIK

Hrana 

Ove nedjelje vam je apetit pojačan. Kao da ste ušli u jednu od svojih hedonističkih faza – sve volite, sve vam prija, u svakom zalogaju uživate. Ukoliko ste započeli sa nekim novim režimom ishrane ili sa dijetom – malo je vjerovatno da ćete ovo uspjeti da održite...

Ljubav 

Vaše raspoloženje se popravlja, a partner vas prati u stopu. Vi ste u ovoj nedjelji u skladu sa sobom, sa svojim osjećanjima i odlukama. Imamo dvije situacije kada je vaš partner u pitanju – prva je da on može biti u nekim svojim problemima i opterećenjima, pa ćete vi biti neko ko ga „izvlači“ i daje mu vjetar u leđa. Druga je da je partner zaokupljen samo sobom i da mu trenutno uopšte niste na listi prioriteta. I u tom slučaju – vi ste neko ko u ovom periodu „izvlači“ odnos. Na mišiće doduše, ali šta sad....Slobodni Bikovi – aktuelne su prošlosti koje nisu na pravi način zatvorene. Ali počinju da budu aktuelni i noviteti.

Posao 

Vi nećete biti osoba koja će tokom ove nedjelje izazivati tenziju u poslovnom okruženju, ali ćete imati utisak da se sve to preliva preko vas. U smislu – šta god da ne ide kako treba, od vas će se očekivati da riješite i obavite. Moguće je da se u vašoj radnoj sredini sada dešava i neka reorganizacija, promjene – pa ste vi opet osoba koja je dobila najodgovorniju ulogu u svemu ovome. Lijepo ćete vi plivati u poslovnim vodama i biti zadovoljni onim što ostvarite. Dobijate informacije koje vam se dopadaju u vezi finansija.

Zdravlje 

Moguće su slabije prehlade.

BLIZANCI

Hrana

 Po pitanju apetita ići ćete u ovoj nedjelji iz krajnosti u krajnost – čas gladni kao vuk, čas mrljavite po tanjiru i preskačete obroke. Uzimajte više tečnosti i ne jedite s nogu – preskačite brzu hranu, grickalice i slatkiše. To pravi obroci nisu.

Ljubav 

Vaš vladar Merkur je još tokom ove nedjelje retrogradan, u fazi usporavanja – pa tu i tamo poneki sitan zastoj može da bude vezan za vaš emotivni život, ali ovo su sve prolazna i ne značajna dešavanja. Partner umije da se na pravi način postavi prema vama i da vam pruži pažnju i podršku – a i vi umijete da na isti način uzvratite. Dakle, na sitna saplitanja ne obraćajte pažnju, bitno je da je suština odnosa kako treba. Slobodni Blizanci – vaš društveni život i aktivnost se popravljaju. Iako prošlost još uvijek ima glavnu riječ, od ove nedelje se pojavljuje i mogućnost za „nove učesnike“ u vašem ljubavnom saobraćaju.

Posao 

Postojaće i dalje vaša usporenost, nemogućnost da dovoljno brzo odreagujete na neke situacije, postojaće i po koja greškica i kašnjenja. Moraćete da rješavate mnogo toga i vjerovatno ćete dosta vremena trošiti na dogovore i na papirološka pitanja. Ali opet – suviše je toga sada na vašoj strani da bi vam ovo donijelo iole trajniju ili veću problematiku. Šta više – mogu tokom ove nedjelje doći i neke prijatne informacije do vas, najave napredovanja ili poboljšanja u finansijskom dijelu.

Zdravlje 

Prehlade i nešto slabiji imunitet.

RAK

Hrana 

Uhvatiće vas neka prolazna neraspoloženja tokom ove sedmice, pa će vam svaka hrana biti neukusna, nećete biti ni malo gladni i nećete uživati ni u najomiljenijim jelima. Ako ništa drugo, makar konzumirajte više voća i više tečnosti, naročito čajeva.

Ljubav

 Biće odnosa u kojima će partneri lako postizati kompromise, lako prevazilaziti problematične situacije i pronaći zajednički jezik i vrijeme za uživanje. A biće i onih odnosa u kojima to neće biti baš tako jednostavno. I kod jednih i kod drugih – prošlost mnogo utiče na to kako vam je danas. Kod prvih parova – i ranije ste bili spremni da rješavate stvari iz korijena, pa ćete to i sada nastaviti. Kod drugih – ranije ste gurali stvari pod tepih, a one neminovno kad tad – izađu na svjetlost dana. Slobodni Rakovi – lijepi kontakti, bilo da je u pitanju prošlost (trenutno je jača) ili nešto novo. Bitno je da vas ovo „diže“.

Posao 

Venera u vašem polju poslovne svakodnevice sada zaista počinje da radi za vas. Donosi vam posvećenost ciljevima i obavezama, njihovo završavanje na neki lakši i jednostavniji, ljepši način. Takođe – donosi vam obnove dogovora, povratke nekih osoba sa kojima ste sarađivali, no – daje šansu da se otvore i novi poslovni projekti. No, sve ovo lijepo ne znači da je pred vama jednostavna nedelja. I dalje će biti sporosti i težine u komunikaciji sa saradnicima i poslovnim partnerima. I dalje će biti zastoja, grešaka i kašnjenja.

Zdravlje 

Vrijeme je da mijenjate navike i više se posvetite sebi. Sada to možete.

setnjamuskarac9a5b64d4fdf9a5c02e102d6d949f1834viewarticlenew

LAV

Hrana

 Imaćete utisak da nikako ne uspijevate da u potpunosti zadovoljite glad koju osjećate. Svaki čas ćete posezati za hranom, svaki čas nešto grickati. Privlačiće vas i hrana koja je jako začinjena, pikantna. Umjesto slatkiša – južno voće, naročito mandarine.

Ljubav 

Venera u vašem polju ljubavi, zabave, kreativnosti – od ove nedelje radi za vas, a radi i za vaša partnerstva – jer je u dobrom odnosu sa Saturnom koji predstavlja vašu voljenu osobu. Osjećate potrebu da se više povežete sa osobom koju volite, da sredite neke situacije, da se vratite korak unazad i ispravite ukoliko je to potrebno. Osjećate potrebu da više uživate jedno sa drugim. Slobodni Lavovi – ljubavi nove, ljubavi stare. Novi poznanici i stari znanci. Kontakti sa novim osobama, ali i sa bivšim partnerima. Šta god da je, ko god da je – prepustite se i uživajte u dešavanjima, potrebno vam je to.

Posao 

Pokrenuće se nešto što je bilo zakočeno, stići će lijepe vesti do vas, doći će informacije koje su vam potrebne, konačno će odgovori koji su vam potrebni biti tu. Vaša kreativnost će se pojačati, zapljusnuće vas talas pozitivnije i konstruktivnije energije, krenuće neke situacije lakše. Naravno, ovo ne znači da će se automatski sve namjestiti onako kako vama odgovara – biće tu još sto i jedna situacija koja će vas vratiti korak unazad, unervoziti, zbog koje ćete kasniti. Ali bitno je da su se stvari pomjerile, zar ne?

Zdravlje

 Imunitet vam još uijvek nije sjajan, čuvajte se prehlada.

DJEVICA

Hrana 

Energiju ovih dana trošite nemilice i zaista vam je potrebna raznovrsna hrana, količinski obilnija, da biste imali dovoljno snage i elana za sve. Pored redovnih obroka, ubacite i neke energetski jake užine, sa puno koštunjavih plodova, meda. Pravite vitaminske koktele od voća i povrća.

Ljubav 

Venera u polju doma i temelja pogodovaće naročito onim Djevicama koje su u braku ili koje imaju duže partnerstvo. Djelovaće kao lijepak u odnosima koji su počeli da se odiljepljuju, razdvajaju, u odnosima u koje je počela da se uvlači rutina. Iako vaš vladar i dalje ide unazad – vrijeme je da se pokrenete, da se ponovo sjetite ljubavi i ljepote i da to i date voljenoj osobi. Pravi korak unazad može dati tri koraka unaprijed. Sada se sa malo truda sve može popravljati i sređivati. Slobodne Djevice – čvrsto se držite onoga što je bilo. Čak i da želite da pustite, trenutno se ne pojavljuje ništa novo a dovoljno snažno.

Posao

 Sve je isto i sve se vrti u krug. Bar vama to tako može izgledati. Iste priče, isti poslovi, iste obaveze, isti ljudi sa kojima ste u kontaktu. Mali su koraci kojima idete napred. Ova nedelja vam donosi red lijepih riječi sa saradnicima, red nesporazuma u poslovnom okruženju. Donosi vam rješavanja važnih papiroloških pitanja, ali vam isto tako podmeće novu dokumentaciju oko koje se treba baviti. Donosi vam opuštenost i dobre odnose, a onda komplikacije i tenziju. Bitno je da vi sve ovo rješavate, lagano. I da će para biti.

Zdravlje

 Osjetljivi ste, treba više pažnje obratiti i na navike i na zdravstveni segment.

dateideasforcoupleswholovefood

VAGA

Hrana 

U ovoj sedmici vaš apetit će biti pojačan i teško ćete ga držati pod kontrolom. Mamiće vas zalogaji, slatki i slani i non stop ćete nešto grickati između obroka. I dalje postoji potreba da se što više hidrirate, pa makar tu budite odgovorni prema sebi.

Ljubav

 Merkur je i dalje retrogradan u vašem znaku, usporava i staje u potpunosti za vikend. Imaćete milion i jedno pitanje i potpitanje koje ćete postavljati sebi u vezi vaših želja, ali i u vezi odnosa u kojem ste. S druge strane, Venera koja predstavlja vas slobodno juri kroz znak Strijelca, dobro aspektovana od strane Saturna – sve vi te odgovore na pitanja već znate, odluke su odavno donesene u vama – samo je pitanje kada ćete ih sprovesti. Neki će ih sprovesti na spajanje, neki na razdvajanje. Slobodne Vage – pa, teško da ćete još dugo biti slobodne. Prošlost i noviteti vas ruku pod ruku spopadaju sa svih strana....

Posao 

Planetarne pozicije su takve da vas čas vraćaju unazad, a čas vas guraju da idete napred. Merkur u vašem znaku griješi, kasni, sapliće se. S druge strane, Venera, Sunce i Mars vas pokreću – daju vam snagu, volju i elan, daju vam kreativnost i to da se iz svake komplikovane situacije iščupate na najbolji način i ostvarite dobar rezultat. Sve ono što ste u proteklom periodu pokrenuli počeće od ove nedjelje da daje prave rezultate. Sa onim što kasnite – požurite, obavite. Finansije i pored svih teškoća – dobro.

Zdravlje 

Uglavnom sitniji zdravstveni problemi, najprije sa disajnim organima, lumbalnim dijelom kičme.

ŠKORPIJA

Hrana

Čas jedete redovno, kvalitetno....čas vas situacije i okolnosti uhvate „u mašinu“ pa zaboravite na hranu ili glad zadovoljavate brzim obrocima ili grickalicama. Takođe, uhvatila vas je pomama za slatkišima i ne možete da je se otarasite nikako....

Ljubav 

To polje podsvijesti, tajni, nedoumica – suviše je nakrcano planetama da bi Škorpije mogle da u svojim emotivnim relacijama funkcionišu opušteno i mirno. Što više „radite“ na tome da osvijestite i osvijetlite šta je to što vam pravi problem kada je partner u pitanju – lakše će vam biti. Generalno gledano – odnos sa voljenom osobom i ne bi trebao da bude toliko loš u ovom periodu. Samo vidite šta ćete sa tim tajnama i strahovima....Slobodne Škorpije – možda ste slobodne, ali niste slobodne od sopstvenih misli, sjećanja i prošlosti. Za sada ništa spektakularno ne možete uraditi – nije na vama da povlačite poteze.

Posao 

Isto kao i u emotivnom –i u poslovnom segmentu postoji opterećenje po mnogim pitanjima. No, tu vi već funkcionišete drugačije. Znate da morate biti posvećeni i odraditi svoje obaveze i onda to i činite. S druge strane, finansijski segment se pokrenuo (naročito kod privatnika) i sada vam to dodatno daje motiv da i poslednje atome svoje energije uložite u posao. Da je pred vama energetski dobar period – pa i nije, crpi vas. Takođe, opterećuje vas odnos nadređenih i prema vama i prema poslu.

Zdravlje 

Marljivi ste, polovični, dosta istrošeni energetski.

STRIJELAC

Hrana 

Trebali biste i dalje da uzimate dosta tečnosti, pogotovo čajeva sa limunom, medom, đumbirom. U većoj mjeri konzumirajte povrće, pogotovo kupus, brokoli, kelj, bijeli luk. Smanjite unos krompira i mahunarki. Izbjegavajte veće količine začina, pogotovo ljuto.

Ljubav 

E, sada ta Venera u vašem znaku zaista počinje da radi za vas. I Saturn u polju pokreta se od ponedjeljka kreće naprijed, mili – ali se kreće! Generalno gledano – nikakve spektakularne probleme u svojim emotivnim relacijama ne biste trebali da imate – osim ako ste izrazito sposobni da ih sami napravite, ali i za to bi vam trebalo dosta truda. Zato, vrlo prost savjet – uživajte sa osobom koju volite, a ako vam baš baš dođe da nešto pokvarite – ne dajte sebi! Slobodni – prošlost, prošlost, novo, prošlost. Da li ćete da se okrećete ka prošlosti koja je jača ili ćete da date šansu novitetima – to je već vaša stvar.

1554724891posao1

Posao 

Jeste da se polje pokreta pokrenulo, ali nije jurnulo – taj film nećete skoro gledati sa Saturnom u ovom polju – što bi značilo da od ove nedelje sve ono što ste u prethodnom periodu radili – počinje da se uobličuje, pomjera i da daje rezultate. Čak i ako ste od nečega odustali – možete shvatiti da su vam šanse ponovo otvorene. Mnogo toga će se od ove nedjelje rješavati, dolaziti na svoje mjesto, zaključivati se. Obradovaće vas u drugom dijelu nedjelje i neke informacije ili papiri koje ste čekali dugo, predugo.

Zdravlje 

Vaša energija se lagano vraća.

JARAC

Hrana 

Upali ste u period kednolične ishrane. A i vi jedete preko volje, čisto da biste imali nešto u stomaku. Živite na grickalicama i nekim brzinskim obrocima, ne na pravoj hrani. Mijenjajte nešto. I vašem je znaku potrebno dosta čajeva, dosta vitamina.

Ljubav 

Vladar vašeg znaka, planeta Saturn – od ponedeljka kreće direktnim hodom u polju vrijednosti, materijalnih i ličnih. U tim materijalnim prioritetima sada imate sklonost da više dajete sebe – ali ne smijete zanemariti ni emotivni segment. Nije situacija sa partnerom sjajna, ali se stvari ipak pokreću na bolje. Jedini problem bi mogao da nastane ukoliko ste u nečemu tajnom – nisam sigurna da ćete to na duže moći da sakrivate od voljene osobe. Slobodni – ako ste u svojoj glavi raščistili sa prošlošću – onda u redu. No, ukoliko niste – evo sada imate šansu za popravni ispit. I noviteti postaju aktuelni.

Posao

 Čas se slažete, čas se ne slažete sa onima sa kojima funkcionišete na dnevnoj bazi. Bitno je da ste vi stabilni, da znate šta hoćete i šta vam je cilj – i onda ćete lakše dolaziti do rješenja i do sporazumevanja. Važno je da prije nego što odreagujete ili nešto uradite – dobro razmislite i isplanirate. Dolaze vam informacije ili vesti koje najavljuju promjene i pokretanje nekih vaših planova ili projekata koji su do sada bili u zastoju. Od ove nedjelje bi i finansijski segment trebao da krene ka stabilizaciji.

Zdravlje 

Osjetljivost disajnih organa.

VODOLIJA

Hrana 

U jednom danu – počistite sve ispred sebe i stalno ste gladni, stalno nešto grickate. U drugom – preskačete obroke I nemate apetit. Na taj vaš apetit mnogo utiču vaša raspoloženja I to koliko ste zadovoljni kompletnom svojom životnom situacijom.

Ljubav 

U ovu nedelju ulazite sa Saturnom u svom znaku koji je u direktnom hodu i istovremeno u odličnom aspektu sa Venerom koja predstavlja sama po sebi ljubav i uživanje, ali istovremeno predstavlja i komunikaciju sa osobom koju volite. U prevodu – pred vama su dani kada ćete se lakše i ljepše povezivati sa partnerom i kada postoji šansa da riješite i neke nedoumice ili nesuglasice iz prošlosti. Ovo mogu biti dani za uživanje, pa neka bude tako. Slobodni – iako će ta prošlost još uvijek biti jako aktuelna kod vas, od ove nedjelje se otvara šansa i za nove kontakte emotivne prirode, preko prijatelja i društvenih mreža.

Posao 

Sve ono što su Vodolije uložile u posao u prethodnim mjesecima – sada bi trebalo da im se vrati i da rezultat, pa kako je ko sejao – tako će i žeti. Generalno gledano – ovo je dobar period, naročito za one koji sarađuju sa inostranstvom, ali daleko od toga da će i ostali ostati uskraćeni za benefite ove nedjelje. To ne znači da neće biti nervoze i kašnjenja, jer hoće svakako – ali isto tako znači i da vam idu neke vrlo pozitivne prilike, dobre informacije i saradnje. A nećete biti nezadovoljni ni finansijskim segmentom.

Zdravlje 

Promjenljiva raspoloženja, oscilacije energije ali i imuniteta. Još uvijek su vam osjetljivi disajni putevi.

pravilnodisanje

RIBE

Hrana

 Manje mesa, ali zato više ribe – bilo da je ona rječna ili morska – to će itekako i vašem stomaku, ali i vašem organizmu i zdravlju prijati. Takođe, ne posežite za slatkišima svaki čas, više se okrenite voću – naročito citrusima.

Ljubav

 Neke će se misli i osjećanja uskladiti u vama. Neke će se prave riječi pronaći. Iako planete koje pokazuju i partnera i vas trenutno idu unazad i zastaju – i sve to govori da ni jedno ni drugo niste u bajnom stanju i raspoloženju – ipak u ovoj nedelji postoji ta nit koja vas spaja i vraća jedno drugom, koja čini da se ljepše i lakše sporazumijevate, da više dajete sebe, emociju i strast. Slobodne Ribe – sem te prošlosti koja će i na dalje biti stavka broj jedan u vašem emotivnom životu, od ove nedjelje se otvaraju i prilike za nove ljubavi. Najprije će one ići kroz poslovni segment, ali mogu biti i preko društvenih mreža, izlazaka.

Posao

 I eto Venere u dobrim aspektima u vašem polju karijere – da vas nagradi za zasluge iz prethodnog perioda, da vam otvori neke prilike i šanse, ali i da vam jednim dijelom da uvid u ono što vas čeka od kraja ove godine. Ne mogu da kažem da će vam ova nedelja biti lagana, ali će biti LAKŠA. Taj mentalni napor koji morate da ulažete u poslovni segment postoji i dalje, ali će ipak u danima koji su ispred vas sve da se odvija brže i delotvornije. Niste još uvijek zadovoljni stanjem u segmentu finansija. Ali ćete biti.

Zdravlje 

Nesanica, problemi sa spavanjem. Takođe – osjetljivost zglobova i disajnih puteva.

B92/Moj astrolog

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.