Tokom sezone 7,5 hiljada mane zaposlenih
Boris Mugoša

Tokom sezone 7,5 hiljada mane zaposlenih

Broj zaposlenih je ove turističke sezone smanjen za 7,5 hiljada, dok je tokom one 2019. godine povećan za deset hiljada, saopštio je poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša.

“Tokom ovogodišnje sezone broj nezaposlenih je smanjen za 2,5 hiljada, a tokom sezone prije dvije godine za 4,5 hiljada”, napisao je Mugoša na Twitteru.

On je sagledao ovogodišnju i turističku sezonu iz 2019. godine iz ugla nezaposlenosti odnosno zaposlenosti.

Mugoša je kazao da je ove godine, od maja do septembra, broj nezaposlenih smanjen za 2,47 hiljada, dok je za isti period 2019. godine smanjen za 4,43 hiljade.

“Zaključak je da je 2019. za oko dvije hiljade bio veći pad broja nezaposlenih nego ove godine”, naveo je Mugoša.

On je rekao da je, kada je u pitanju broj zaposlenih, podatak još zanimljiviji.

“Od maja do kraja avgusta ove godine broj zaposlenih je smanjen za 7,47 hiljada, dok je 2019. godine za isti period povećan za 9,86 hiljada”, dodao je Mugoša.

Zaključak je, kako je kazao, da je 2019. značajno porastao, a ove godine značajno opao broj zaposlenih.

 Mina biznis

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.