Da li Crnu Goru očekuju restrikcije i povećanje cijena električne energije?
Ljubomir Filipović

Filipović upitao

Da li Crnu Goru očekuju restrikcije i povećanje cijena električne energije?

Izvršni koordinator GI “21. Maj” Ljubomir Filipović pitao je Vladu da li je elektroenergetska situacija stabilna i da li Crnu Goru čeka poskupljenje struje zbog rasta cijena na međunarodnom tržištu.

"Albanski premijer je prije par dana najavio mogućnost restrikcija i proglasio vanredno stanje zbog manjka proizvodnje električne energije u toj zemlji, kao i zbog rasta cijena na međunarodnom tržištu. Albanska elektroenergetska situacija je nešto nepovoljnija od naše jer najviše zavisi od hidrologije", podjsetio je Filipović.

Pojašnjava da je Crna Gora u nešto boljoj poziciji zbog Pljevaljske termoelektrane, ali u javnosti se ne čuju nikakve informacije pred zimu kada nas očekuje povećana potrošnja električne energije. 

"Sudeći da se o tome ne razgovara u javnosti i imajući u vidu da nam partijski kadrovi vode elektroprivredu i CGES, i da se bave samo ćirilizacijom vizuelnog identiteta, bojim se da se nalazimo pred ozbiljnom krizom", poručio je Filipović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.