Bivši premijer Francuske osnovao stranku: Podržava Makrona pred predsjedničke izbore
Foto: AFP

Bivši premijer Francuske osnovao stranku: Podržava Makrona pred predsjedničke izbore

Bivši francuski premijer Eduar Filip osnovao je svoju stranku, nazvanu "Horizonti" (Horizons), kako bi proširio podršku predsjedniku Emanuelu Makronu prema desnici pred predsjedničke izbore zakazane na proljeće 2022. godine.

Filip, koji je gradonačelnik Avra na sjeveru, bio je Makronov premijer od maja 2017. do jula 2020. godine.

On je pred nekoliko poslanika predstavio osnovne smernice nove stranke i obećao da će podržati centristu Makrona ako se kandiduje na predsjedničkim izborima.

Prema njegovim riječima, stranka će imati logiku partnerstva i okupljanja sa jasnom podrškom Makronu kako bi narednih pet godina, koliko traje predsjednički mandat, bile "korisne godine“ za Francusku.

"Moj cilj 2022. godine je vrlo jasan, a to je da predsjednik Makron bude ponovo izabran“, rekao je Filip, za kojeg su mnogi smatrali da će se sam kandidovati na predsjedničkim izborima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.