Uzgajali marihuanu u Valensiji: Među uhapšenima četiri Crnogorca

Uzgajali marihuanu u Valensiji: Među uhapšenima četiri Crnogorca

U Valensiji je uhapšeno osam osoba među kojima i četiri crnogorska državljanina zbog ilegalne proizvodnje i prodaje droge. Zajedničkom akcijom crnogorske i španske policije razbijena je kriminalna grupa čiji je, kako se sumnja, organizator 35-godišnji Podgoričanin.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije Crne Gore su sa Nacionalnom policije Valensije i Timom za organizovani kriminal Guardie Civil Španije,  sprovodili dugoročnu međunarodnu istragu kodnog naziva „Bubestis“ prema kriminalnoj grupi koja se na području Valensije u mjestu Alginet bavila ilegalnom proizvodnjom i krijumčarenjem opojne droge marihuana, saopštila je Uprava policije.

Razmjenom operativnih podataka došlo se, kako je saopšteno,  do saznanja da više osoba, porijeklom iz Crne Gore, od aprila 2021. godine boravi u Valensiji, te da su u Aliganteu zakupili veliki hangar sa namjerom da u njemu instaliraju laboratoriju za uzgoj marihuane.

Istragom, koja je otvorena u Španiji, a na osnovu podataka crnogorske policije, identifikovani su članovi ove kriminalne grupe, locirana je njihova imovina u Valensiji i utvrđeno je da se u iznajmljenom hangaru nalazi profesionalno opremljena laboratorija.

"Kada je španska policija utvrdila da ova lica sve više vremena provode u hangaru, te da se najvjerovatnije bave berbom i pakovanjem marihuane, realizovana je policijska akcija i izvršen pretres kojom prilikom je pored plantaže, pronađeno i oduzeto 27 kilograma suvih pupoljaka marihuane", saopšteno je.  

Daljim pretresom prostorija koja su ova lica koristila u Valensiji još sedam kilograma marihuane, 10.000 eura a zaplijenjeno je i jedno luksuzno vozilo, falsifikovane isprave, kao i kompletna oprema iz laboratorije.

"Slobode je lišen D.B. (35) iz Podgorice koji posjeduje i državljanstvo Australije a koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe. Takođe uhapšeni su V.B. (19) iz Podgorice, S.B. (49) iz Danilovgrada, N.K. (40) iz Podgorice, F.C.G. (38) iz Algineta, J.V.S. (46) iz Valensije, A.T.V. (48) iz Valensije i J.M.H. (37) iz Valensije", stoji u saopštenju.

Ova lica su osumnjičena za trgovinu drogom i stvaranje kriminalne organizacije.

Nastavlja se, dodaju iz policije, sa preduzimanjem daljih mjera i radnji u ovom predmetu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.