Italija se vraća skoro normalnom životu: Otvaraju se pozorišta, diskoteke, ukida distanca od jednog metra
ilustracija

Italija se vraća skoro normalnom životu: Otvaraju se pozorišta, diskoteke, ukida distanca od jednog metra

Zelena propusnica, maske, 80 odsto imunizovanih građana i dnevni broj novozaraženih oko 3.000 na 60 miliona stanovnika, doveli su do toga da italijanska vlada donese odluku o skoro kompletnom povratku normalnom životu otvarajući pozorišta, bioskope i muzeje sa 100 odsto kapaciteta.

Italija se vraća društvenom životu i bliskosti jer je italijanska vlada otišla čak i dalje od preporuka kriznog štaba te odlučila da Italija može potpuno da se otvori. Skoro.

Naime, što se tiče bioskopa, pozorišta, koncerata i muzeja, publika može u potpunosti da se vrati u sale i galerije ukoliko posjeduje Zelenu propusnicu, maske u zatvorenom a ukinuta je distanca od jednog metra, piše dopisnica Rtsa.

Dobra vijest je stigla i za vlasnike diskoteka koje su zatvorene već godinu i po dana i koji će moći da popune 50 odsto od svog kapaciteta. Što se sporta tiče u sportskim salama dozvoljeni kapacitet je od 60 odsto, a na stadionima 75 odsto.

Sa Zelenom propusnicom je dakle moguće vratiti se normalnom životu što ne važi za mlađe od 12 godina kao i za osobe koje ne mogu da se vakcinišu iz zdravstvenih razloga. Maska je obavezna u svakom zatvorenom prostoru.

Ovim dekretom kojim se građani Italije skoro potpuno vraćaju normalnom životu vlada je dodala i veće sankcije, a kontrole će biti pojačane od 15. oktobra, kada će Zelena propusnica biti obavezna na svim radnim mjestima.

"Kampanja vakcinacije dala je svoje rezultate i naša zemlja je u stanju da se vrati normalnom životu", izjavio je italijanski ministar zdravlja Roberto Speranca.

Dakle zemlja se vraća u normalnost, bar za one koji posjeduju Zelenu propusnicu, dok će oni koji ne žele da se vakcinišu morati da odustanu od mnogih stvari osim ukoliko ne budu željeli da izdvajaju oko 200 eura po osobi ne bi li se stalno testirali na kovid što je, pored vakcinacije, jedan od uslova da se dobije Grin pas.

Italije se od ponedeljka čitava vraća u "bijelu zonu", a ukoliko bi se neki od regiona vratio u žutu, primjenjivaće se mjere restrikcija kao i do sada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.