S.Makedonija: Najmlađi milioner ima 7 godina, najstariji 96

S.Makedonija: Najmlađi milioner ima 7 godina, najstariji 96

Najmlađa osoba koja je u Sjevernoj Makedoniji prijavila prihod veći od milion denara u prošloj godini ima sedam godina, a imetak je stekao izdavanjem prostora, saopštila je direktorka Uprave za javne prihode Sanja Lukarevska.

Najstariji denarski milioner u toj zemlji, prema njenim riječima, ima 96 godina.

Žena iz Skoplja ostvarila je najveći bruto prihod za 2020. godinu – nešto više od 453,1 milion denara, odnosno 7,53 miliona eura, prenosi Plus info.

Uporedni podaci sa prethodnom godinom pokazuju da je postigla dvostruko veću stopu od najviše prijavljene u 2019. godini.

Najveći bruto prihod ostvario je mještanin Struge koji radi u metalskoj industriji – 105,2 miliona denara ili oko 1,7 miliona eura.

Lukarevska je rekla da je 40.021 građanin u 2020. imao prihod viši od milion denara.

Najveći profit od klađenja, lutrije, kazina i učešća u nagradnim igrama ostvario je stanovnik Tetova, koji je osvojio četrdeset miliona denara, što je blizu 650.000 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.