Uhapšen lažni proizvođač plazma keksa

Uhapšen lažni proizvođač plazma keksa

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu uhapšen je muškarac D. Č. zbog sumnje da je zloupotrebio poslovni brend mljevene plazme "Bambi" tako što je miješao mljeveni keks i plazmu i posle ga kupcima prodavao u identičnom pakovanju proizvođača od po 300 grama.

Osumnjičeni će sjutra biti saslušan u tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo - neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga, rečeno je u tužilaštvu.

D.Č se tereti da je od početka maja do hapšenja, 7. oktobra, u namjeri da obmane kupce upotrebio tuđi žig zaštitni znak tako što je kao fizičko lice na opštini Palilula koristio iznajmljeni magacinski objekat u kome je u većoj količini i vrijednosti nabavljao mljeveni keks i plazmu koje je zatim prerađivao i stavljao u dalji promet i to u pakovanjima od po 300 grama, identičnim pakovanjima proizvođača mlevene plazme "Bambi", prenosi Tanjug.

Na taj način je nanio štetu nosiocu autorskog prava "Koncern Bambi" a.d. Požarevac, smatra tužilaštvo.

U zavisnosti od njegove odbrane koju sjutra bude iznio pred tužiocem, kao i podataka o njegovoj eventualnoj ranijoj osuđivanosti, uzimajući u obzir sve okolnosti izvršenja krivičnog djela, tužilaštvo će odlučiti da li će sudu biti podnijet predlog za određivanje pritvora.

U daljem toku postupka, tužilaštvo će ispitati predstvanika oštećenog i druge svjedoke, prikupiti sva obaveštenja i dokaze, nakon čega će biti donijeta odluka o daljem toku postupka, poručuju iz tužilaštva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.