Begović: Uprava za sport i mlade ima punu podršku Savjeta Evrope
Marko Begović

Begović: Uprava za sport i mlade ima punu podršku Savjeta Evrope

Vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, Marko Begović, danas je održao sastanak, u online formatu, sa sekretarom za sport Savjeta Evrope, Stanislasom Frossardom.

Teme sastanka su bile fokusirane na ponovnom uspostavljanju saradnje Uprave za sport i mlade i komiteta nadležnih za sport Savjeta Evrope.

“Danas sam imao razgovor sa sekretarom Savjeta Evrope, Stanislasom Frossardom koji je prepoznao idejni cilj kojem sam se dodatno posvetio od kada sam stupio na čelo Uprave za sport i mlade, a to je apsolutna depolitizacija i demokratizacija u oblasti sporta i mladih u Crnoj Gori”, kazao je Begović.

Frossard je istakao da Savjet Evrope čvrsto stoji uz Upravu za sport i mlade u procesu dalje profesionalizacije ovog organa, kao i rješavanju brojnih izazova koji se tiču upravljanja politikama u oblasti sporta, te se zahvalio dr Begoviću na dosadašnjim učincima u ovoj oblasti, a naročito na prevazilaženju problema koji je nastao u vezi sa primjenom međunarodnih standarda u oblasti antidopinga.

Begović ga je informisao da su već obavljene konsultacije sa ministrom unutrašnjih poslova, prilikom kojih je istaknuta spremnost za dinamizacijom aktivnosti u cilju potvrđivanja i pune primjene preostale dvije konvencije Savjeta Evrope.

Sagovornici su zaključili da je sistemski odgovor na korupciju, politizaciju i druge negativne pojave u sportu, neophodno zakonski i institucionalno dodatno urediti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.