Crna Gora domaćin EP 2023. godine
ilustracija

Odbojka

Crna Gora domaćin EP 2023. godine

Crna Gora će 2023. godine biti domaćin Evropskog prvenstva (EP) za odbojkaše do 17 godina, saopšteno je iz Evropske odbojkaške federacije (CEV).

Biće to prvi put da se šampionat Evrope za igrače do 17 godina igra u formatu sa 16 ekipa.

Saopšteno je da će pravo nastupa imati igrači rođeni do 1. januara 2007. godine.

Navodi se da je Odbojkaški savez Crne Gore (OSCG) dobio organizaciju nakon uspješno organizovanog Evropskog prvenstva za kadetkinje 2020. godine.

"Siguran sam da će naši prijatelji u Crnoj Gori iskoristiti svoje iskustvo i smisao za inicijativu kako bi uspješno organizovali još jedno takmičenje visokog standarda, nudeći na taj način mladim odbojkašima priliku da se takmiče na međunarodnom nivou i nastave da se razvijaju", kazao je predsjednik CEV-a Aleksandar Boričić.

CEV podsjeća da će Crna Gora treći put biti domaćin velikog evropskog takmičenja, nakon što je sa Srbijom 2013. godine zajedno organizovala EuroVolley za odbojkašice do 18 godina.

Predsjednik OSCG Cvetko Pajković zahvalio se CEV-u na povjerenju i dobijanju organizacije Evropskog prvenstva do 17 godina.

On je istakao da je za OSCG velika čast da ugosti najbolje evropske odbojkaše tog uzrasta.

"Uradićemo sve što je do nas da prvenstvo bude organizovano na najbolji mogući način, da bude na još većem nivou nego što je bila organizacija EP za djevojčice. Iskoristićemo ovu priliku za animaciju muške odbojke u našoj državi, cilj nam je da na taj način uključimo što više dječaka. Svim gostima želimo prijatan boravak u Crnoj Gori, potrudićemo se da se osjećaju prijatno kod nas i jedva čekamo da se okupimo", rekao je Pajković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.