Galić: Krivokapić ima visok nivo antitijela
Zdravko Krivokapić

"Stvar ličnog izbora je pitanje oko vakcinacije"

Galić: Krivokapić ima visok nivo antitijela

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić je kazao da premijer Zdravko Krivokapić ima visok nivo antitijela.

Na pitanje kako komentariše to što premijer Zdravko Krivokapić nije vakcinisan protiv koronavirusa, pod izgovorom da ima veliki broj antitijela, Galić je na današnjoj konferenciji za medije kazao da vakcina nije obavezna.

On je kazao da je premijeru mjeren nivo antitijela.

"Zaista ima viok nivo antitijela", kazao je Galić.

Galić je istakao da ne postoji način na koji mogu da natjeraju građane, pa i premijera da se vakciniše.

"To je stvar slobodnog izbora, ali svakako bi bilo dobro da javne ličnosti svojim primjerom daju podstrek. Ono što je bitno da građani shvate da samo zbog svoga zdravlja moraju da se vakcinišu", kazao je Galić.

Na pitanje da li je premijera savjetovao kao zdravstveni radnik da nakon infekcije treba da primi vakcinu, i to nakon što prođe tri mjeseca, iako je u njegovom slučaju prošlo 11, te da li je visok nivo antitijela zaštita od ponovne infekcije, Galić je poručio da je savjet dat.

Galić je kazao da je on savjetovao premijera, kao i svakog drugog građanina da se vakciniše.

"Tako je, savjeti su svima dati -i premijeru kao i svima građanima Crne Gore", ističe Galić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.