Obavezna vakcinacija za prosvetne radnike i državne službenike u Ukrajini
Ilustracija

Obavezna vakcinacija za prosvetne radnike i državne službenike u Ukrajini

Ukrajinske vlasti su saopštile da uvode obaveznu vakcinaciju protiv koronavirusa za prosvetne radnike i državne službenike, što je potez koji bi mogao da izazove proteste u zemlji u kojoj se mnogi bune protiv vakcinacije.

"Odluka ima za cilj zaštitu života i zdravlja Ukrajinaca i stvaranje bezbjednog okruženja u školama i državnim strukturama“, saopštilo je tamošnje Ministarstvo zdravlja.

Prosvetni radnici i državni službenici imaju rok od mjesec dana da prime vakcinu, a u suprotnom će biti suspendovani sa svojih dužnosti ili neće primati platu, dodalo je ministarstvo.

U posljednja 24 sata u Ukrajini sa oko 40 miliona stanovnika, od koronavirusa umrlo je 314 osoba, 15.125 je zaraženo, a hospitalizovana 3.541.

Do sada je 19 odsto stanovništva primilo najmanje jednu dozu vakcine, a 16 odsto obije doze.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.