Liberalna partija CG

Liberalna partija poručila

"Tužilaštvo da odoli političkim pristicima i postupa po zakonu"

Hapšenje Nena Kaluđerovića, građanina Cetinja, kojem tužilaštvo na teret stavlja teško krivično djelo terorizma skandalozno je. Koliko je javnost upoznata jedini grijeh ovog čovjeka je što je bio prisutan na demonstracijama protiv nasilja države i represije nad građanima na Cetinju 5. septembra, saopšteno je danas iz Liberalne partije.

Posebno je važno kako navode naglasiti da je Kaluđerović toga dana pokušavao da smiri tenzije nakon napada policije na građane i molio policiju da ne upotrebljavaju silu i pretjerana sredstva prinude nesrazmjerna realnom izazovu kakav je mirni skup građana. 

"Iz svega ovoga javlja se bojazan da je tužilaštvo pod političkim uticajem Vlade Crne Gore koja stalno u javnosti vrši pritisak i prljavu propagandu označavanjem demokratskih demonstracija protiv njihove  politike kao terorizma. Ista ona Vlada koja je vlast preuzela metodama koje zakon zaista prepoznaje gotovo kao terorističke i antisistemske. Pozivamo zato tužilaštvo da odoli eventualnim političkim pristicima i postupa isključivo po zakonu i ustaljenoj pravnoj praksi", poručili su iz LP-a i dodali da je masovno okupljanje građana danas na Cetinju usljed revolta ovim potezima nadležnih, uostalom, pokazalo šta javnost misli o ovakvim obračunima državne sile sa pojedincima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.