Snažan zemljotres magnitude 6,1 pogodio Tokio, nema izvještaja o većoj šteti
Ilustracija

Snažan zemljotres magnitude 6,1 pogodio Tokio, nema izvještaja o većoj šteti

Snažan zemljotres, magnitude 6,1 pogodio je glavni grad Japana Tokio, objavio je Kyodo News. Kako navode, potres se desio u 22.41 po lokalnom vremenu. Kako navodi televizija NHK, potres je zaustavio vozove i izazvao povremene prekide napajanja električnom energijom, ali nema izvještaja o većoj šteti.

Epicentar potresa bio je istočno od Tokija, u provinciji Čiba, na dubini od oko 80 kilometara.

Agencija Rojters prenosi da je potres registrovan jačinom 5 na japanskoj skali intenziteta, što je nivo koji može da izazove štetu na zgradama i dalekovodima, navela je Japanska meteorološka agencija, koja je dodala da nema opasnosti od cunamija.

Vlada Japana je uspostavila jedinicu za hitan odgovor.

NHK je prikazala novog premijera Fumiju Kišida kako žuri da se vrati u kancelariju. On je novinarima rekao da je specijalnoj jedinici naložio da „istraži situaciju i koordinira sa lokalnim vlastima kada se radi o odgovoru“, kao i da što prike javnosti pruži informacije.

Nekoliko minuta ranije Kišida je tvitovao: "Preduzmite akcije da zaštitite živote dok vam stižu najnovije informacije“.

Privatni emiter TBS javio je o incidentima sa pucanjem vodovodnih cijevi u Tokiju. Tokijska elektrodistribucija prijavila je 250 slučajeva nestanka struje u glavnom gradu Japana.

Zemljotresi su u Japanu česti, jer je to jedno od seizmički najaktivnijih područja na svijetu. U toj zemlji se desi oko 20 odsto svjetskih zemljotresa magnitude 6 ili veće.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.