Kopitović: DF ne bježi od izbora, logično da Medojević bude potpredsjednik Vlade
Ivan Kopitović

Kopitović: DF ne bježi od izbora, logično da Medojević bude potpredsjednik Vlade

Demokartski front (DF) nema problem da izađe na izbore, koji si krajnje rješenje, ukoliko ne dođe do rekonstrukcije Vlade, poručio je funkcioner te partije Ivan Kopitović.

„Mi ne bježimo od izbora, izbori su krajnje rješenje. Ukoliko ne bude dogovora, ucjene (potpredsjednika) Dritana Abazovića i ostalih centara stranih moći mi nećemo trpjeti“, poručio je on za agenciju Mediabiro.

Kopotivić, koji je član Glavnog odbora Pokreta za promjene (PzP), kaže da su, ukoliko ne dođe do rekonstrukcije Vlade, novi izbori jedino rješenje.

„Jezikom ucjena se ne može postići nikakav dogovor i to treba da bude jasno i Milošu Konataru kao šefu kluba poslanika koalicije „Crno na bijelo. Ja razumijem da je veliki pritisak na njih, ali jezikom ucjena se ne može govoriti pogotovo sa tri poslanika“, kazao je Kopitović za Mediabiro.

On je rekao da nakon jučerašnjeg sastanka premijera Zdravka Krivokapića i predstavnika parlamentarne većine ništa novo nije rečeno „od onoga što slušamo prethodnih mjesec dana“.

Građanski pokret (GP) URA, kako je podsjetio, ostaje pri stavu da Vlada i dalje bude ekspertska, iako su svi svjedoci da u dijelu gdje su resoriobimni to ne fukcioniše kako treba.

„Šta se krije iza zahtjeva URA-e ostaje nam da naslućujemo. Da li neko ima skrivenu namjeru i da li lider Dritan Abazović zapravo mjerka mjesto premijera ostaje da vidimo“, kazao je Kopitović.

On je dodao da je zahtjev da lider PzP-a Nebojša Medojević bude potpredsjednik Vlade potpuno očekivan.

„Krivokapić je rekao da će razmotriti taj predlog i odlučiti o njemu, ali je potpuno logično da Medojević, koji ima toliko iskustva u toj oblasti i koji je dugo u politici, bude izabran na to mjesto“, poručio je Kopitović.

On vjeruje da će na kraju doći do potrebnog dogovora, kako bi Crna Gora dobila stabilnu Vladu koja bi očistila birački spisak i krenula u obračun sa visokim kriminalom i korupcijom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.