Vučić htio da stane pored Đukanovića, ali po rasporedu bio na drugom kraju sale(VIDEO)
Foto: Screenshot

Samit EU - Z. Balkan:

Vučić htio da stane pored Đukanovića, ali po rasporedu bio na drugom kraju sale(VIDEO)

Šefovi država i vlada članica Evropske unije i Zapadnog Balkana učestvuju na samitu koji se održava na Brdu kod Kranja.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je ranije da današnji samit Evropska unija - Zapadni Balkan treba da pošalje poruku snažne posvećenosti EU i ZB politici proširenja.

Nakon završetka prve plenarne sesije u okviru samita EU - Zapadni Balkan, učesnici su pozvani da naprave zajedničku fotografiju.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tom prilikom je prišao do Đukanovića, rukovao se sa njim misleći da prema rasporedu treba da stane pored njega.

Međutim,  po protokolu Vučić je zamoljen da pređe na drugi kraj sale pored predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen.

To se može vidjeti na snimku objavljenom na YouTube kanalu predsjednika Crne Gore.

Đukanović je nedavno izjavio da već  godinu dana nema nikakvu komunikaciju sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je ona nemoguća.

Domaćin skupa na Brdu kod Kranja je Janša, a predsjedava predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel, koji će, zajedno s predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, predstavljati EU.

Samit se vidi kao prilika da se potvrdi evropska perspektiva Zapadnog Balkana i njegova dalja integracija u EU, ali i da se pruži dodatni podsticaj primjeni Evropskog investicionog i ekonomskog plana.

Samitu će prisustvovati lideri svih 27 zemalja članica EU i Zapadnog Balkana – Albanije, BiH, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije i Kosova.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.