Borovinić Bojović: Državljani Crne Gore da se liječe u Turskoj
Foto: Twitter

Borovinić Bojović: Državljani Crne Gore da se liječe u Turskoj

Vlada Crne Gore je posebno zainteresovana za sklapanje ugovora o pružanju usluga sa državnim zdravstvenim ustanovama Republike Turske kojim bi se omogućilo liječenje određenog broja crnogorskih državljana u toj državi. To je saopštila ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović nakon sastanka sa ministrom zdravlja Turske Fahretinom Kodžom.

“Nastavak saradnje, u oblasti zdravstva, predstavlja za nas mogućnost da unaprijedimo sopstvene kapacitete”, istakla je Borovinić Bojović.

Podsjećajući da je 2014. godine potpisan Sporazum o saradnji sa Turskom, ona je kazala da je Vlada Crne Gore odlučna i spremna da se ta saradnja nastavi kroz modalitete koje omogućava Sporazum.

“Predlažemo da se u skoroj budućnosti obnovi zajednički radni komitet koji će se starati o realizaciji zajedničkih aktivnosti, a čiji bi članovi bili predstavnici dva ministarstva, kao i rukovodioci ključnih zdravstvenih institucija”, istakla je ministarka.  

Crna Gora je, kaže ona, zainteresovana za saradnju u razmjeni iskustava u dijelu uvođenja digitalnog zdravstva, usavršavanje zdravstvenih radnika, odnosno ljekara raznih specijalnosti u klinikama Turske, stipendiranje određenog broja studenata medicine, saradnjau u upravljanju kovid pandemijom, nabavke vakcina i imunizaciji.

“Vlada Crne Gore je posebno zainteresovana za sklapanje ugovora o pružanju usluga sa državnim zdravstvenim ustanovama Republike Turske kojim bi se omogućilo liječenje određenog broja crnogorskih državljana u toj državi. Kategorija i broj pacijenata bili bi određeni ugovorom. Takođe, spremni smo da u okviru svojih kapaciteta omogućimo recipročne aktovnosti zavisno od interesovanja Vlade Republike Turske”, zaključila je ministarka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.