Bečić i Delegacije malih evropskih država na radnoj večeri u Herceg Novom
Foto: Skupština Crne Gore

Bečić i Delegacije malih evropskih država na radnoj večeri u Herceg Novom

U okviru 14. Konferencije predsjednika parlamenata malih evropskih država, predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić, upriličio je radnu večeru za domaćina, predsjednika Skupštine Crne Gore Aleksu Bečića i goste, najviše strane delegacije.

Radnoj večeri "Privredne komore kao pokretači ekonomske saradnje malih evropskih zemalja“, prisustvovali su i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović i v.d. predsjednica Privredne komore Crne Gore Nina Drakić.

Pozdravivši prisutne predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić je izrazio očekivanje da će i ovakav vid neformalnog okupljanja imati isti uspjeh, kao i današnji radni dio, te zahvalio predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću na odabiru Herceg Novog kao grada - domaćina Konferencije.

Uz konstataciju da je Herceg Novi malo mjesto sa svega 33 000 stanovnika, predsjednik Opštine je naglasio da ovaj primorski grad raspolaže značajanim turističkim potencijalima, te ukazao i na specifičnost Herceg Novog, koga na turističkoj mapi izdvaja i razvijeni zdravstveni turizam.

On je u tom konstektu naglasio da je "Institut dr Simo Milošević“ brend, koji godinama unazad privlači veliki broj korisnika iz cijelog svijeta“.

becicimilatovic1

Ukazujući na potencijale Crne Gore kao mediteranske zemlje, čija ekonomija u velikoj mjeri zavisi od turizma, ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović se osvrnuo na nezavidne rezulate turističke sezone ostvarene tokom prošle godine, te naglasio da je odlukama nove Vlade u 2021 godini. turizam oporavljen "što je prirodno vodilo snažnom ekonomskom oporavku, i omogućilo donošenje seta socijalnih rješenja kojima je unaprijeđen životni standard“.

Ministar Milatović je ocijenio da Crna Gora, kao zemlja koja teži nultoj toleranciji na korupciju, i uspostavjanju dobrih poreskih politika, ima perspektivu da u narednom periodu privuče važne investitore i zaokruži pretpostavke na putu ostvarenja evropske perspektive. On je ukazao na značaj povezivanja ekonomija malih država, te ocijenio da bi upravo i zemlje poput onih koje je okupila Konferencija, "kroz povezivanje ekonomija mogle da doprinesu ostvarenju evropskog puta Crne Gore“.

U ime gostiju domaćinu se zahvalila potpredsjednica parlamenta Monaka i istakla da je Konferencija uspjela i sadržajno i organizaciono, te poželjela da se u istom sastavu okupe naredne godine u Monaku.

Na Konferenciji, koja je održana  od 3. do 5. oktobra, učestvovali su predsjednik Predstavničkog doma Luksemburga Fernang Etgen, predsjednica Predstavničkog doma Kipra Anita Demetriou, predsjednik Nacionalnog savjeta Monaka Stefan Valeri, predsjednica Parlamenta Andore Roser Sune Paskuet, kao i drugi visoki predstavnici parlamenata Andore, Monaka, Luksemburga, Kipra, San Marina i Islanda.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.