Brđanin učestvovao na Evropskoj regionalnoj konferenciji INTERPOL-a
Zoran Brđanin

Brđanin učestvovao na Evropskoj regionalnoj konferenciji INTERPOL-a

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin, na poziv Generalnog sekretarijata Interpola govorio na 48. Evropskoj regionalnoj konferenciji, na temu "Značaj sub-regionalne saradnje u efikasnoj borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma.“

Brđanin se uživo uključio iz Ankare gdje boravi u posjeti Nacionalnoj policiji Republike Turske.

Tim povodom Brđanin se u svom izlaganju fokusirao na ključne segmente odgovora na bezbjednosne rizike i prijetnje, a koje se prvenstveno odnose na posvećenost Uprave policije usvajanju evropskih standarda sa kontinuiranim unapređenjem organizacionih, tehničkih i administrativnih kapaciteta i samim tim ispunjenju obaveza iz pregovaračkog procesa.

Stoga su, istakao je, primarni segmenti u radu borba protiv organizovanog kriminala, korupcije i terorizma ali i unapređenje granične kontrole i upravljanje migracijama, kao i implementacija Šengen i PNR standarda.

Brđanin je ukazao na značaj unapređenja policijske saradnje i razmjene informacija kako u regionalnim tako i međunarodnim okvirima.

"Težnja crnogorske policije da ovoj oblasti pruži puni doprinos ogleda se u njenom predsjedavanju Asocijacijom šefova policija u Jugoistočnoj Evropi (SEPCA) u okviru koje je u tekućoj godini realizovan niz aktivnosti, ali i trajnom saradnjom sa ključnim strateškim partnerima kao što su INTERPOL i EUROPOL. Uvjeren sam da samo zajedničkim naporima i jedinstvenim odgovorom, kao i uspostavljanjem jake prekogranične saradnje kroz pravovremenu razmjenu informacija, bezbjednosne strukture mogu postići efikasne rezultate u borbi protiv svih vrsta kriminala", zaključio je Brđanin.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.