Otkriveno zašto su pale društvene mreže
ilustracija

Otkriveno zašto su pale društvene mreže

Nakon potpunog kolapsa Facebook-a i njegovih servisa koji nijesu radili čitavih šest sati širom svijeta, iz te kompanije stiglo i zvanično saopštenje šta je uzrok pada sistema.

Rano jutros oglasila se uprava te društvene mreže koja za pad Facebook-a, WhatsApp-a i Instagrama okrivljuje "veliki prekid u promjenama konfiguracije rutera koji koordiniraju mrežni saobraćaj između njegovih centara podataka", prenosi B92.

"Ovaj poremećaj mrežnog saobraćaja imao je kaskadni efekat na način na koji naši podatkovni centri komuniciraju, što je dovelo do zaustavljanja naših usluga",navedeno je iz te kompanije, prenijela je agencija AFP.

Podsjetimo, Facebook i drugi servisi te kompanije nedostupni su bili skoro šest sati za svoje korisnike širom svijeta, pa i u Crnoj Gori, a u funkciju su vraćeni poslije ponoći.

Šef tehničkog odsjeka kompanije Majk Šrefer oglasio se putem Tvitera i uputio je nešto ranije izvinjenje svim korisnicima zbog pada mreže.

Akcije su odmah naglo pale, ali će se pravi efekti onoga što se dogodilo tokom do sada nezabilježenih šest sati bez Facebook-a tek vidjeti u narednom periodu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.