Borovinić Bojović u Turskoj obišla najveću bolnicu u Evropi
Foto: Ministarstvo zdravlja

Sjutra sastanak sa ministrom zdravlja

Borovinić Bojović u Turskoj obišla najveću bolnicu u Evropi

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, tokom prvog dana zvanične posjete Turskoj, posjetila je Gradsku bolnicu u Ankari "Bileknt siti" - najveća bolnica u Turskoj i Evropi, a trećoj najvećoj na svijetu.

Kako se navodi u saopštenju, Borovinić Bojović u Bilkent sitiju dočekao je prof. dr Mehmet Ali Ozatik, direktor bolnice za kardiovaskularne bolesti i njegov zamjenik, dr Abdulvahap Šahin.

Bilkent siti raspolaže sa oko 3.700 kreveta, a kad radi u punom kapacitetu može da tretira više od 30 hiljada pacijenata. U okviru nje, uz Glavnu, radi sedam bolnica: Opšta bolnica, Bolnica za kardiovaskularne bolesti, Bolnica za neurologiju i ortopediju, Dječija bolnica, Porodilište, Onkološka bolnica, Bolnica za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju i Forenzička psihijatrija.

Ranije danas, ministarku zdravlja sa saradnicima, u Ankari je dočekao ambasador Periša Kastratović.

Delegacija će sjutra posjetiti Ministarstvo zdravlja Turske gdje će se sastati sa ministrom dr Fahretinom Kodžom.

Planirana je posjeta i Ustanovi za ljekove i medicinska sredstva, kao i drugim zdravstvenim ustanovama, a održaće se i sastanak sa Generalnom direkcijom za međunarodne odnose i Evropsku uniju, kao i Generalnim direktoratom za informacioni sistem u zdravstvu.

Zvanična posjeta trajaće do 8. oktobra, a njen cilj je nastavak i intenziviranje saradnje u oblasti zdravstva u predstojećem periodu.

U delegaciji, osim ministarke zdravlja, su savjetnik predsjednika Vlade za pravna pitanja Ivan Šikmanović, generalni direktor Direktorata za digitalno zdravlje Ministarstva zdravlja Aleksandar Sekulić, generalni direktor Direktorata MZ za projekte (IPA), inovacije i zdravstveni turizam Luka Đukanović i samostalna savjetnica Sandra Damjanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.