Kina pravi karantin-hotel za turiste koji dolaze u zemlju
Ilustracija

Kina pravi karantin-hotel za turiste koji dolaze u zemlju

Sve više država širom svijeta ponovo otvara granice za međunarodne putnike, i ublažava ograničenja vezana za koronavirus.

Takav slučaj nije sa Kinom, zemljom koja je i započela ovu globalnu krizu.

Na jugu zemlje u gradu Guangdžouu izgrađen je karantinski kompleks sa 5.000 soba za putnike koji dolaze u Kinu, a zvanično otvaranje se očekuje narednih dana.

Karantinski kompleks "Međunarodna zdravstvena stanica Guangdžou" se sastoji od niza zgrada i u njima će biti smješteni novi putnici, kao što je to do sada bio slučaj sa hotelima širom zemlje.

Cilj ovog karantina je maksimalno smanjenje izloženosti lokalnog stanovništva uvoznim slučajevima infekcije koronavirusom.

Putnici će autobusima sa aerodroma odmah biti prevezeni u novi kompleks, gdje će imati obavezan karantin od najmanje dvije nedelje.

Svaka soba opremljena je kompjuterom ili kamerom za video razgovor, a hranu će dostavljati roboti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.