Melburn oborio rekord u trajanju
Melburn je postavio svojevrsni rekord

Melburn oborio rekord u trajanju "lockdowna": Već šesti put su zatvoreni, neće se otvarati još najmanje 3 sedmice

U nedjelju je zabilježio ukupno 245 dana od kada su građani u karantinu

Glavni grad savezne australske države Viktorije, na istočnoj obali, u nedjelju je zabilježio ukupno 245 dana u "lockdownu", objavio je kanal ABC.

Melburn je tako nadmašio raniji rekord koji je držao Buenos Aires. Argentinska prijestolnica izdržala je 234 dana karantina, od 20. marta do 11. novembra 2020. i kratki 10-dnevni "lockdown" od 21. maja do 31. maja ove godine, naveo je ABC.

Melburn je trenutno u svom šestom "lockdownu" otkako je počela pandemija koronavirusa, a građani će u karantinu ostati još najmanje tri sedmice.

Procjenjuje se da će ta savezna država 26. oktobra postići vakcinaciju starijih od 16 godina od 70 posto, čime bi se došlo do kraja lokdauna po utvrđenim pravilima.

Australija ima 105.000 slučajeva zaraze i više od 1.200 umrlih od koronavirusa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.