Demokrate: Monstuozno ubistvo devetnaestogodišnje Šejle Bakije zadnji je alarm i najjasnija poruka za institucije društva
Demokrate Crne Gore

Demokrate: Monstuozno ubistvo devetnaestogodišnje Šejle Bakije zadnji je alarm i najjasnija poruka za institucije društva

Demokratska Crna Gora najoštrije je osudila monstruozan zločin koji je potresao Crnu Goru i region, kada je devetnaestogodišnja Šejla Bakija ubijena hicima iz vatrenog oružja, dok je njen otac teško ranjen u pucnjavi u Tuzima.

Poručuju da je ozbiljan institucionalni propust rezultirao tragičnim gubitkom mladog života, što je zadnji alarm i najjasnija moguća poruka za insititucije koje su bile obavezne da ispitaju detalje ovog slučaja - posebno što je riječ o licu koje je i ranije odgovaralo za nasilničko ponašanje - a onda i da zaštite žrtvu.

"Pozivamo nadležne da u najkraćem roku privedu pravdi osumnjičeno lice, a institucije da podnesu odgovornost i konačno se okrenu radu u interesu  građana, kako se ovo, i nijedno slično teško krivično djelo ne bi ponovilo. Jer samo temeljno obavljen posao može rezultirati prevencijom kao jedinim željenim rezultatom jer je nedopustivo da tragedije budu posledica nesavjesnog rada službi", izričiti su iz Demokrata.

Dodaju da ubistvo tragično nastradale djevojke ne smije proći nekažnjeno, već država mora pokazati da je u stanju da privede pravdi sve one koji ugrožavaju nečiji život i ispoljavaju bilo kakav oblik nasilja.

"Onog trenutka kada odgovorni budu prestali da okreću glavu a nadležne institucije da konačno rade svoj posao, jedino tada ćemo znati da živimo u sigurnoj državi i društvu, koji su fokusirani isključivo na dobrobit svih njenih građana", zaključili su iz Demokratske Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.