Kestenov med: Prirodni antioksidans, spašava imunitet i bolji je od paste za zube
Ilustracija

Kestenov med: Prirodni antioksidans, spašava imunitet i bolji je od paste za zube

Ovaj prirodni preparat, prije svega, ima veoma izražena antioksidansna svojstva.

Kestenov med je specifične, crveno-smeđe boje. Teškog je ukusa, pa mnogima ne odgovara.

Zbog svog snažnog antibiotičkog djelovanja, jedan je od najljekovitijih vrsta meda i koristi se kod gotovo svih bolesti i upala.

Pogodan je i za osobe koje pate od gastritisa, a ovaj prirodni preparat prije svega ima veoma izražena antioksidansna svojstva, jer štiti organizam od opasnih bakterija, neutralizuje slobodne radikale i poboljšava imunitet.

Djeluje kod čira na želucu, žutice, bakterija u mokraćnim putevima, slabe cirkulacije i oslabljenog srčanog mišića.

Pomaže kod problema sa probavnim sistemom. Mnogi ga koriste i za oralnu higijenu, jer čisti zube bolje od paste za zube. Pušačima se preporučuje da pojedu ujutro jednu veliku kašiku kestenovog meda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.