Porodica Đokić identifikovana na osnovu nakita, ubijeni iz koristoljublja?
Porodica Đokić, foto: FB

Porodica Đokić identifikovana na osnovu nakita, ubijeni iz koristoljublja?

Poslije petodnevne potrage i šestodnevnog nestanka pripadnici MUP Srbije juče su u ataru sela Moravac pronašli tri tijela nestale porodice Đokić iz Aleksinca.

Nedvosmisleno je utvrđeno da su Goran (57), njegova supruga Gordana (56) i ćerka Lidija (25) ubijeni, a potom su im tijela zapaljena i prekrivena šibljem.

Prvo je juče ujutru pronađen automobil u kom su oni viđeni poslednji put u noći između nedjelje i ponedjeljka. Njihov crni "pn" bio je zapaljen u ataru sela Tesića, na nepristupačnom terenu. Ubrzo zatim stigla je i vijest o pronalaženju tijela ove tročlane porodice desetak kilometara dalje, u šiblju!

"Policija je od utorka uveče, kada je prijavljen nestanak ove porodice, danonoćno radila na ovom događaju", navodi izvor "Novosti" blizak istrazi.

"Ništa nije prepušteno slučaju. Tako je i otkriveno da nije bio tačan podatak da je nihov auto poslednji put "uhvatila" kamera na jednoj perionici 10 minuta iza ponoći. Kretanje njihovog automobila je zabilježeno i na jednom video-nadzoru u blizini sela Tesića u 2.20. Analizom saobraćaja mobilne telefonije utvrđeno je i da su mobilni telefoni oca i ćerke ugašeni u istoj sekundi oko 3.00 sata".

Šta se dogodilo kobne noći rasvetliće forenzičari koji su gotovo cio dan obavljali uviđaj tražeći biološke i druge tragove. Posebna pažnja je posvećena zapaljenom automobilu kako bi se došlo do DNK uzorka osumnjičenih za ovaj slučaj. Vjeruje se da su zločinac i eventualno njegov pomagač bili izvjesno vrijeme u tom vozilu.

Porodica Đokić je kobne noći bila kod Goranove majke na večeri, a desetak minuta iza ponoći krenuli su ka svom domu u Aleksincu. Do tamo, međutum, nisu nikada stigli. Trag im se izgubio u blizini gvozdenog mosta na izlazu iz sela Moravac. Prema nezvaničnim navodima iz istrage troje Đokića su poznavali svog ubicu. Oni su ga, kako se sumnja, kobne noći i povezli.

"Dok se prikupljaju tragovi na dva mjesta događaja, gde je zapaljen njihov auto i gdje su pronađena tijela, detaljno se istražuje da li su nekog povezli kobne noći iz Moravca", navodi izvor Novosti.

"Vjerujemo da je zločin počinjen iz koristoljublja. Vidjećemo da li su nekom pozajmili novac, ili je riječ o krvavom razbojništvu, ili je motiv nešto treće".

Prema nezvaničnim saznanjima, tijela su izgorjela do neprepoznatljivosti, a navodno su žrtve identifikovane na osnovu nakita.

Nešto više o ovom monstruoznom zločinu znaće se danas. U međuvremenu tijela su prebačena na obdukciju gdje će tačno biti utvrđeno i na koji način je tročlana porodica Đokić ubijena. Dva tijela su bila u rupi i prekrivena granama i šibljem, a treće tijelo je bilo malo dalje, ali na istoj parceli.

Prema nezvaničnim informacijama, Goran Đokić, vlasnik mjenjačnice, uvijek je sa sobom nosio veliku količinu novca.

- Kod sebe je često imao i po 50.000 pa i 100.000 eura - kaže izvor"Novosti".

- To je očigledno neko znao. Sasvim je moguće da su Đokići tipovani. Ovo je mali grad. Inače, otmice i ubistva i ranije su se dešavali, a pojedini zločini još nisu rasvijetljeni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.