Savjet Građanske inicijative
Foto: Savjet za Građansku inicijativu 21. maj

Savjet Građanske inicijative "21. maj" usvojio odluke vezane za formiranje liste i učešće na izborima

Danas je održana prva sjednica Savjeta Građanske Inicijative “21. Maj” od njegovog izbora u martu ove godine.

Sjednicom savjeta su predsjedavali predsjednik Savjeta Miodrag Živković, potpredsjednici Nada Bukilić i Branko Lukovac, i izvršni koordinator inicijative Ljubomir Filipović.

Nakon analize trenutne političke situacije koju su iznijeli Miodrag Živković i programski koordinator inicijative Rade Bojović, Ljubomir Filipović je govorio o aktivnostima i planovima inicijative. 

Marko Špadijer je istakao potrebu da GI “21. Maj” mora biti glasniji akter na društvenoj sceni, a Aleksandar Saša Zeković istakao potrebu ohrabrivanja društvenog aktivizma.

Janko Ljumović je podvukao važnost proaktivnog djelovanja i kritiku vlasti dopuniti konkretnim alternativama kada je kreiranje javnih politika u pitanju. Nakon toga su u diskusiju sa konkretnim prijedlozima uključili članovi savjeta.

Član Savjeta Dragan Maslovar je govorio o konkretnim projektima koji bi značajno unaprijedili politike zaštite životne sredine, dok je Stefan Aleksić istakao koliko ova vlada kasni sa implementacijom digitalne politike, kao i promociji startap preduzetništva. 

Milorad Pustahija i Jadranka Rabrenović su iz svog ugla komentarisali trenutnu političku situaciju, dok je Nikola Belada istakao važnost pravne pomoći i pravne zaštite diskriminisanih građana. Vladimir Šibalić i doktor Igor Mićunović govorili su o važnosti međunarodne saradnje. 

O stanju u dijaspori govorili su Nenad Stevović i Muamer Kalić, kao i koordinator za dijasporu Izudin Gušmirović.

Savjet je govorio o predstojećim izborima i usvojio odluke vezane za formiranje liste i učešće na izborima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.