Tramp zatražio od suda na Floridi da primora Tviter da mu vrati nalog
Donald Tramp

Tramp zatražio od suda na Floridi da primora Tviter da mu vrati nalog

Bivši predsjednik Sjedinjenih Država Donald Tramp tražio je od saveznog suda u Floridi da primora Tviter da mu vrati njegov nalog.

Tramp je u julu tužio Tviter, Fejsbuk i Gugl, kao i izvršne direktore ovih kompanija, navodeći da oni “nezakonito ućutkavaju one koji imaju konzervativne stavove”, piše "Danas“.

On je uputio zahtjev u vezi Tvitera u Majamiju, tvrdeći da je ova kompanija ukinula njegov nalog u januaru zbog pritiska koji su vršili njegovi rivali u Kongresu, navodi se u izvještaju Blumberg njuza.

Tviter nije odgovorio na zahtev za komentar.

Tramp je izgubio svoj “megafon” na društvenim mrežama ove godine kada su ga kompanije Tviter, Fejsbuk i Gugl optužile da je prekršio njihovu politiku protiv veličanja nasilja.

Stotine pristalica bivšeg predsjednika pokrenule su smrtonosni napad na Kapitol 6. januara, nakon što je Tramp u jednom govoru ponovo iznio lažne tvrdnje da je njegov poraz na predsjedničkim izborima rezultat prevare, što su navodi koje su odbacile sudije, izborni zvaničnici i članovi njegove sopstvene administracije.

Tviter “nad političkim diskursom u ovoj zemlji sprovodi kontrolu koja je nemjerljiva, istorijski bez presedana i veoma opasna po otvorenu demokratsku raspravu”, citirao je Blumberg riječi koje je bivši predsjednik naveo u zahtjevu upućenom sudu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.