Klub poslanika DPS: Poslanici opozicije predali zahtjev za hitno održavanje Skupštine kako bi se usvojile izmjene Zakona o sportu

Klub poslanika DPS: Poslanici opozicije predali zahtjev za hitno održavanje Skupštine kako bi se usvojile izmjene Zakona o sportu

Danas su poslanici opozicije predali zahtjev za hitno održavanje sjednice Skupštine Crne Gore. Zahtjev se odnosi na usvajanje izmjena i dopuna Zakona o sportu koje su usklađene sa Svjetskim antidoping kodeksom.

Kako MPNKS nije radilo svoj dio posla, izmjene i dopune ovog zakona koje smo pripremili su proslijeđene Svjetskoj antidoping agenciji preko Komisije za antidoping Crne Gore sa usaglašenim tekstom koji otklanja sve posljedice koje bi mogle nastupiti po sportiste Crne Gore - naveli su poslanici u saopštenju.

"Imamo provjerene informacije da MPNKS preko svog izvođača radova iz Uprave za sport i mlade vrši neviđene opstrukcije kod Svjetske antidoping agencije vezano za zakonski tekst koji smo proslijedili na mišljenje zato što je činjenica da Vlada, samo pet dana prije isteka roka za žalbu na sankcije koje su uvedene Crnoj Gori još uvijek nema utvrđen tekst zakona, niti ga je stavila u skupštinsku proceduru. Shodno tome reagovali smo u skladu sa Ustavom i Poslovnikom i zatražili hitnu sjednicu Skupštine. Vjerujemo da je ovo tema oko koje moramo imati potreban konsenzus, pa s tim u vezi očekujemo od predsjednika Skupštine da sjednicu zakaže 6. oktobra kada je posljednji dan roka za žalbu", naveli su.

Usvajanjem ovih izmjena u Skupštini Crne Gore otkloniće se, istakli su  moguće katastrofalne posljedice izazvane "namjerom ministarke Vesne Bratić da ponizi sportiste Crne Gore".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.