DPS Mojkovac: Umjesto izbornog programa, Mrdak nudi manipulacije i prijetnje
Demokratska partija socijalista

DPS Mojkovac: Umjesto izbornog programa, Mrdak nudi manipulacije i prijetnje

"Nijesmo ni najmanje iznenađeni saopštenjem koje ispred Demokratskog fronta potpisuje gospodin Aleksandar Mrdak, jer se od izbora do izbora njihova politička kampanja svodi na blijede i neargumentovane napade na Demokratsku partiju socijalista", saopšteno je danas iz Opštinskog odbora te partije u Mojkovcu.

Jasno je svima da će DF kako navode iz DPS-a i ovog puta izostati sa predstavljanjem konkretnog izbornog programa koji bi ponudili građanima.

"Suočeni sa takvim problemom, Vama nije preostalo ništa drugo bez da upravo pokušate da manipulišete građanima Mojkovca, upućujući im prijetnje šta će im se desiti ako glasaju DPS. Međutim, podsjećamo Vas da je Crna Gora demokratska država, država Ustavom garantovanih prava i sloboda i zato su za svaku osudu ovakvi Vaši pokušaji kojima dodatno potvrđujete svoju političku nemoć i neznanje", kazali su iz DPS-a.

Za razliku od DF, iz DPS-a navode da su u Mojkovcu uvijek pred građanima izlazili  sa jasnim izbornim programom čija je uspješna realizacija samo potvrda domaćinske politike koju Mojkovčani i Mojkovčanke prepoznaju i cijene. Ni u jednom trenutku dodaju nije dovedena u pitanje podrška koju daju građani Mojkovca, jer iza sebe poručuju da imaju rezultate vidljive na svakom koraku.

"Upravo je rad lokalne samouprave zasnovan na potpunoj transparentnosti i zakonu, te čvrsto stojimo iza toga. Prema tome, ne plaše nas ni najmanje Vaše prijetnje Tužilačkim savjetom, jer su naša vrata širom otvorena svima. Sa druge strane, očigledan je nedostatak inspiracije u Vašim redovima jer iz godine u godinu istim praznim argumentima o Danu opštine pokušavate da pridobijete kakav takav politički integritet. Nikako da prihvatite da građani Mojkovca podržavaju građansku i antifašističku politiku za koju se zalaže DPS, dok se sa druge strane retrogradnost prepoznaje jedino u politici DF-a", izričiti su iz te partije.

Nije ih začudila, kao ni građane Mojkovca, kako navode Mrdakova ostrašćena retorika preuzeta po "receptu“ ideoloških vođa koji su od 30. avgusta vrlo jasno pokazali građanima Crne Gore da je njihov jedini pravi cilj pretvaranje Crne Gore u "sprženu ili napaćenu zemlju zavisnu od onih kojima toliko i želite da se dodvorite i servilno služite".

"Slijedeći njihov primjer, i Vi biste Mojkovac rado opet pretvorili u crnu tačku na ekološkoj mapi Crne Gore", poručuju iz DPS-a.

Naglašavaju da to neće dozvoliti ni iz partije, a ni građani Mojkovca koji se odlično sjećaju nekadašnjeg jalovišta i svih negativnih posljedica koje je ono imalo na kvalitet njihovog života i zdravlje.

"Nećemo Vam dozvoliti da u Mojkovcu licitirate sa zdravljem naših građana jer ono za nas nema cijenu. Vlada koju podržavate odgovorna je za svakodnevne posljedice u rastu broja umrlih i inficiranih građana, pokazujući nesposobnost i neznanje da upravlja kovid krizom. Rezultat tog odnosa je da smo država koja je u samom vrhu inficiranih u Evropi, dok predstavnici aktuelne vlasti svjesno krše propisane mjere i time ugrožavaju živote građana. Prema tome, Vaš nastup predstavlja svojevrsno politikanstvo koje u Mojkovcu ne prolazi, a u šta ćete se 5. decembra lično i uvjeriti", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.