Do stečajnih upravnika metodom slučajnog odabira
Foto: gov.me

Do stečajnih upravnika metodom slučajnog odabira

Vlada je na predlog Ministarstva ekonomskog razvoja usvojila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o stečaju, saopštio je na Tviteru min istar ekonomskog razvoja Jakov Milatović. Po ovom zakonskom rješenju uvodi se obavezno licenciranje svih stečajnih upravnika, a on će se birati metodom slučajnog odabira.

“Najveći problem stečajnih postupaka često su bili sporni postupci samih stečajnih upravnika, pa je bilo neophodno sprovesti reformu u oblasti rada stečajnih upravnika”, kazao je ministar.

Po ovom zakonskom rješenju uvodi se obavezno licenciranje svih stečajnih upravnika.

“Pa će sva lica koja ispunjavaju uslove morati da polažu stručni ispit pred Komisijom koju će oformiti Min pravde. Kandidati koji uspješno polože ispit upisuju se u Registar stečajnih upravnika”, rekao je Milatović.

Druga značajna novina koju uvodi ovaj Zakon je i izmjena postupka imenovanja stečajnog upravnika, gdje se uvodi pravilo da se stečajni upravnik bira metodom slučajnog odabira.

“Na ovaj način se garantuje ravnomjerna zastupljenost svih licenciranih stečajnih upravnika zaključio je ministar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.