Rasprodata serija plišanih medvjeda sa likom Angele Merkel

Rasprodata serija plišanih medvjeda sa likom Angele Merkel

Ograničena serija prigodnih plišanih medveda posvećenih obilježavanju kraja ere Angele Merkel na mjestu kancelara Njemačke, rasprodana je i prije nego što je ona napustila svoju funkciju.

Plišani medvedi ručne izrade imaju ruke postavljene u položaju „Merkel romba" - lagano prekrštenih prstiju i palčevima oslonjenim jedan na drugi - položaju koji je postao simbol kancelarkinog mirnog vođstva.

„Kupcima se dopada, ova serija je već rasprodata. Imamo veoma dugu listu čekanja jer smo prvu seriju od 500 komada prodali za samo nekoliko dana“, naglašava Martin Herman, generalni direktor porodičnog preduzeća „Herman špilfaren“ koje postoji još od 1920. godine, javlja Rojters a prenosi Rts.

Sa cijenom od 180 eura, igračke nisu uopšte jeftine, ali Herman napominje da u tu cijenu ulaze sati predanog rada koji su uloženi u izradu medveda koji ima frizuru kao Merkelova i obučen je u uobičajenu kombinaciju – pantalone i sako.

„Medvjedi se u potpunosti izrađuju ovdje i potrebno je oko četiri sata rada po primjerku“, objašnjava Herman iz pogona u Koburgu, na sjeveru Bavarske.

Inače, kako je najavljeno, šesnaesti proizvedeni medvedić će biti poklonjen kancelarki.

Angela Merkel koja se na mjestu kancelara nalazi od 2005. godine, nije tražila reizbor na nacionalnim izborima i namjerava da se povuče kada nova vlada stupi na dužnost. Međutim, to bi moglo da potraje nedeljama, možda i mjesecima, jer osjetljivi pregovori o koaliciji tek počinju.

Ista fabrika je ranije proizvela i medveda koji podsjeća na bivšeg američkog predsjednika Baraka Obamu, bivšeg njemačkog kancelara Helmuta Šmita i britansku kraljicu Elizabetu Drugu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.