Pranje 1,3 miliona eura: Pritvoren Moldavac, Moldavka zbog bebe puštena uz mjere nadzora
Foto: Uprava policije

Djelovali u više zemalja, 4 osobe uhapšene i u Moldaviji

Pranje 1,3 miliona eura: Pritvoren Moldavac, Moldavka zbog bebe puštena uz mjere nadzora

Sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović odredio je pritvor M.I. dok je Moldavku E.I. pustio da se brani sa slobode, potvrđeno je Portalu RTCG. Moldavki nije određen pritvor jer ima dijete staro dva mjeseca, pa su joj izrečene mjere nadzora. Oduzete su joj putne isprave i naloženo da ne napiušta mjesto stanovanja.

Prema informacijama RTCG Portala, moldavski državljani su osumnjičeni da su oprali više od 1,3 miliona eura zloupotrebom platnih kartica.

U rješenju o određivanju pritvora i naredbi za istragu se navodi da je kod njih pronađeno i oduzeto više od 100 bankovnih kartica, tridesetak SIM kartica, devet mobilnih telefona, dva luksuzna vozila, čija vrijednost iznosi oko 100.000 eura, oko 3.000 eura gotovog novca kao i tri lap topa.

Sumnja se da su oni dio međunarodne kriminalne grupe koja je djelovala na teritorijama više zemalja.

Osim pranja novca, zloupotrebe kreditnih kartica, sumnja se da su se bavili i švercom raznih narkotika na području Moldavije.

Istovremeno sa akcijom koja je realizovana u Crnoj Gori, obavljena su hapšenja i u Moldaviji gdje su četiri osobe uhapšene.

Iz Uprave policije je ranije saopšteno da je M.I. koji je uhapšen u Baru, organizator ove kriminalne grupe.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.