Kao iz Ratova zvijezda: Stiže letjeći motocikl
Foto: Profimedia/Ferrari Press Agency/Jetpack Aviation

Kao iz Ratova zvijezda: Stiže letjeći motocikl

Letjeći motocikl Speedster, koji podsjeća na letjelice iz filmske franšize Ratovi zvezda (Star Wars), biće komercijalno dostupan sa maksimalnom brzinom od 240 km/h i početnom cijenom od 325.220 evra.

Zasnovan je na letjelici namijenjenoj za potrebe vojske, vladninih službi, ali i za komercijalne klijente koji se bave akcijama spasavanja u teško pristupačnim oblastima.

Međutim, kompanija koja stoji iza Speedstera sada namjerava da ga ponudi na tržištu običnim kupcima, kao vozilo za rekreativne svrhe.

"Civilna" verzija će takođe koristiti tehnologiju vertikalnog polijetanja i slijetanja, pa će moći da se efikasno podiže sa bilo kog mjesta, sa površine koju otprilike zauzima mali automobil.

Speedster je dijelo američke kompanije Jetpack Aviation, koja je od 2016. radi na razvoju i proizvodnji ove vrste vozila.

Portparol kompanije je rekao da je za upravljanje ovom letjelicom potrebna samo "minimalna pilotska obuka".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.