Daliborka Pejović

Pejović iz DPS-a poručila

"Rekonstrukcijom Vlade do smirivanja strasti"

Predlog za rekonstrukciju Vlade Crne Gore djeluje kao smirivanje strasti u vladajućoj koaliciji, a ne kao suštinski i reformski iskorak ka boljem funkcionisanju izvršne vlasti, kaže poslanica Demokratske partije socijalista Daliborka Pejović.

Ona kaže da se tim predlogom odustalo od prvobitnog koncepta kojim su, kako kaže, građani vjerovatno dali povjerenje. Pejović kaže i da je ekspoze premijera potpuno suspendovan.

“Konceptualno se izlazi sa jednom potpuno drugačijom ponudom, na koju pitanje je kako će građani reagovati. Meni to djeluje kao smirivanje strasti u vladajućoj koaliciji, a ne kao suštinski i reformski iskorak ka boljem funkcionisanju Vlade i institucija, jer kako vidimo one same po sebi loše funkcionišu”, saopštila je Pejović, gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Ponuda manjinama da uđu u Vladu, je kaže Pejović, još jedna vrsta manipulacije, koju, kako dodaje, nijesmo prvi put čuli.

“Ja se nadam da će to biti još jedan od dokaza da nema ozbiljnog koncepta kada je u pitanju politička situacija u Crnoj Gori i da se luta od jednog do drugog, to sve plaćaju građani i boljim se da će plaćati i u narednom periodu”, navela je Pejović.

Govoreći o odnosu EU ka Zapadnom Balkanu, navela je da je brinu politički raspleti nakon izbora u EU državama.

“Nekako mi se čini da ta vrsta oduševljena i potrebe da se Balkan veže za zajednicu EU, nije baš na tako visokom nivou”, navela je Pejović.

Nedostaje nešto, kako dodaje, i u regionalnoj saradnji. Nada se da će EU cijeniti napredak svake države pojedinačno.

“Nisam sada sigurna da se sada zna koji je jasan koncept budućeg pristupanja EU”, navela je Pejović.

Protiv eksperimenata u zdravstvu

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić kazao je juče da će minimalna zarada u Crnoj Gori u narednoj godini se povećati na 450 eura, a prosječna na 700 eura, dok će doprinosi za zdravstveno osiguranje biti ukinuti.

Pejović pita odakle sada to da mijenjamo koncept zdravstvenog osiguranja.

Ona ističe da na osnovu informacija koje je dobila na tu temu, nije optimista da je to pravi put ka rješenju ili reformama u oblasti zdravstva.

“To su neki koncepti od kojih, po meni treba bježati, jer nijesu nigdje provjerljivi u okolnim državam i EU. Za mene kada se takve stvari dešavaju treba poći od činjenice da li je taj sistem može da bude održiv, da li mi dobijamo ili gubimo i da li možemo da pokrijemo zdravstvenu infrastrukturu”, zaključila je Pejović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.