Analitičari u Srbiji: Vučić če izgubiti i ovu rundu protiv Kurtija
Aleksandar Vučić

Analitičari u Srbiji: Vučić če izgubiti i ovu rundu protiv Kurtija

Glavni pregovarač iz Beograda predsjednik Aleksandar Vučić ne oglašava se dva dana po pitanju situacije na Kosovu. Prethodne prijedloge je, kako kaže, odbio, ali niko i dalje ne zna šta je bilo predloženo.

Da li je na snazi nova taktika u rješavanju problema na Kosovu? Predsjednik Srbije više nikome ništa ne objašnjava. Juče jedna rečenica saopštenja, a danas je otkazao sve sastanke.

“Zakazani sastanci sa ruskim ambasadorom i ambasadorkom Kine se otkazuju. O novim terminima bit ćete naknadno obaviješteni“, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Na komentare da predsjedniku Srbije nije stalo do rješenja problema, reagovala je premijerka Srbije Ana Brnabić sa dvije riječi: "Jadno i bijedno“.

Aljbin Kurti dobit će i ovu rundu, saglasni su i novinari i vojni analitičari, i podsjećaju da ovo nije prvi političko-propagandni šou koji će polako pasti u zaborav.

"Demonstracija sile na granici, prikaz borbenih vojnih vozila, dio su permanentne izborne kampanje od strane vlasti, koja sad pokazuje ono što želi da vidi većinski dio našeg javnog mnjenja – da smo mi jaki, odlučni, spremni da uradimo bilo šta, ali da ništa zaista ne učinimo“, ocjenjuje vojni analitičar Aleksandar Radić.

Urednica portala "Danas“ i novinarka "Novog magazina“ Jelka Jovanović smatra da se „zbog izbora koji se spremaju i na Kosovu i u Srbiji koriste jake riječi, zapaljive. Ja sam juče razgovarala sa prijateljima sa Kosova, kažu da je prisustvo na barikadama praktično radna obaveza“.

Prema posljednjim informacijama predsjednik Srbije Aleksandar Vučić neće učestovati na konferenciji "Zapadni Balkan, jedan region, jedno tržište – korak prema zajedničkom tržištu EU“ u Novom Sadu koja se održava na godišnjicu inicijative “Mali Šengen”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.