Radulović: Strah od
Đorđe Radulović, Foto: MVP

"Ne vjerujem da je ministarka Bratić stvarno radikalna"

Radulović: Strah od "srpskog sveta" medijski prenaglašen

Kada se govori o "srpskom svetu", prvo je važno definisati šta on podrazumijeva, kazao je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović u intervjuu za portal “Fokus press”.

“Prvo da definišemo šta je to "srpski svet". Ako se radi o nekoj organizaciji poput Frankofonije, gdje se baštini i uči srpski jezik, ne vidim nikakav problem u tome. Ali, ako to podrazumijeva formiranje federalnih, konfederalnih, parafederalnih i bilo kojih drugih zajednica na Balkanu koje bi mogle da naruše nezavisnost, suverenost ili povredivost teritorije Crne Gore, onda ja lično, moje ministarstvo, svi mi u Vladi bili bismo jednoglasni da tako nešto ne podržavamo”, pojasnio je Radulović.

Na konstataciju novinara kako zabrinjava što u Vladi Crne Gore ulogu ministarke obavlja Vesna Bratić, koja se izjašnjava kao “četnik”, a koja na jedno od čelnih mjesta u kulturi imenuje državljanku Srbije koja je bila na listi Dveri, Radulović kaže da ne podržava nikakva ekstremno radikalna opredjeljenja.

“Bez želje da branim ministarku Bratić, u razgovoru sa njom sam shvatio da je te “Facebook” statuse pisala prilično revoltirana ličnim odnosom u određenom trenutku. Da li je ona stvarno radikalna? Opet bez želje da budem advokat, čisto sumnjam”, kazao je, između ostalog, Radulović.

On je kazao i kako je, u slučaju Filmskog centra Crne Gore, “moglo biti boljih imenovanja” od Aleksandre Mandarić Božović.

“Ali kao što ja ne dozvoljavam da neko bira moje kadrove, tako neću da se miješam ni u imenovanja ministarke Bratić. Sav taj strah od ‘srpskog’ sveta je u dijaspori, čini mi se, medijski prenaglašen”, poručio je Radulović.

Fokuspress

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.