Đukanović čestitato Šolcu:  Očekujem posvećenost SPD politici proširenja EU i integraciji Zapadnog Balkana
Đukanović

Đukanović čestitato Šolcu: Očekujem posvećenost SPD politici proširenja EU i integraciji Zapadnog Balkana

Predsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku Socijaldemokratskoj partiji Njemačke i njihovom kandidatu za kancelara Olafu Šolcu povodom pobjede na saveznim izborima.

"Rast podrške biračke javnosti dokaz je velikog povjerenja u politike koje se bore za fer, slobodna i održiva društva, a SPD je sa svojom tradicijom od preko 150 godina postojanja pokazao ne samo da je izvorište političkih vrijednosti koje su okrenute miru, razvoju i demokratiji, nego i partija koja nudi jasan izbor za budućnost i rješavanje izazova XXI vijeka.

Izborni rezultat potvrda je da su građani Njemačke u Vama prepoznali lidera kontinuiteta, koji ima viziju za rješavanje ekonomskih i društvenih zadataka, za jačanje stabilnosti i izgradnju prosperitetnog društva, kao i odlučnosti i znanja u traženju odgovora na nepoznanice na globalom planu.To je i priznanje za Vaše bogato iskustvo u saveznoj politici, i brojne uspjehe koje ste ostvarili na poziciji vicekancelara u prethodnom mandatu", naveo je Đukanović.

S posebnom zahvalnošću za dosadašnju podršku, Đukanović je izrazio očekivanje za posvećenost SPD politici proširenja EU i evropskoj integraciji regiona Zapadnog Balkana, koju je taa partija na otvoren i transparentan način promovisala u kontinuitetu. Smatra da je to od posebnog značaja ne samo za naš region, već i za stabilniju budućnost Evropske unije.

"Uvjeren sam da će Vaša izborna pobjeda značiti ne samo podsticaj za dalji napredak Njemačke, i saniranje problema unutar EU, već i ohrabrenje za nastavak politike proširenja i što skoriju integraciju Crne Gore i cijelog Zapadnog Balkana u evropske strukture. Želim da Vas uvjerim da u tome možete računati na punu podršku Demokratske partije socijalista Crne Gore, bilateralno i u okviru porodice evropskih socijalista, uvažavajući naše snažno opredjeljenje za reforme i usvajanje evropskih vrijednosti.Siguran sam da će takav odnos SPD-a i Njemačke, i u narednom periodu otvoriti nove prostore saradnje i dati snažan pečat jačanju tradicionalno prijateljskih odnosa naših partija i zemalja", zaključio je Đukanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.