Studenti, nikad ne posustajte pred neuspjesima
Božović (Foto: UCG)

Studenti, nikad ne posustajte pred neuspjesima

Biti student je uzvišeno, lijepo, ali i obavezujuće. Budite baš vi, generacija izazovne 2021, koja će uz sve prepreke, oskudice, neuslovnosti, iskoračiti i učiniti Univerzitet Crne Gore vidiljivijim i poznatijim na svjetskoj univerzitetskoj mapi, kazao je rektor Univerziteta Crne Gore (UCG) Vladimir Božović, u pozdravnoj poruci brucošima.

Uz zahvalnost što su brucoši odabrali baš UCG, Božović je rekao da se od studenata očekuje da drže društvo budnim, da budu svjetionici slobode duha, misli, riječi i djela.

"Ako se kod vas možda i javlja prirodan strah od ovog koraka u novo, drugačije, imamo savjet kako da ga otklonite - posvećenim i odgovornim radom. Ne od sjutra, već od danas. I svih narednih dana, jer 'učenje je kao veslanje uzvodno, čim se prestane, odmah se kreće nazad'", navodi Božović.

Brucoše je pozvao da se raduju ostvarenim rezultatima i da nikad ne posustaju pred neuspjesima, koji su, kako je rekao, često i korisni koliko i uspjesi, jer jačaju karakter i podstiču vas na dodatni napor.

"Taj dodatni napor je zapravo ono što stvara novu vrijednost. Uvijek tražite više i od sebe i svojih profesora. Pitajte, tragajte, odredite najviše kote za svoje ciljeve i marljivo krčite put do njih. I maštajte. Mašta, udružena sa znanjem je uzletište za velika djela. Duboko vjerujem da ste sposobni za njih, za nešto veliko i svima vidljivo čime će se ponositi vaše porodice, vaši profesori, Univerzitet Crne Gore, kao i cijela zemlja. Budite baš vi, generacija ove, po svemu izazovne 2021, koja će uz sve prepreke, oskudice, neuslovnosti, iskoračiti i učiniti Univerzitet Crne Gore vidiljivijim i poznatijim na svjetskoj univerzitetskoj mapi", rekao je Božović.

On je rekao da studente pored nastavnih obaveza čeka period života koji je riznica najljepših uspomena.

"Stoga, budite otvoreni za druge, solidarni, njegujte prijateljstva, jer je to jednako važan dio studentskog života, kao i onaj koji se tiče nastavnih i ispitnih obaveza. Radujem se što ćemo, oslonjeni jedni na druge, provesti naredne godine u izobilju znanja i ljepoti kreativnog duha", navodi se obraćanju Božovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.