Umjetnik zaspao u vozu, pa mu ukrali sliku vrijednu 25.000 eura
Ilustracija

Umjetnik zaspao u vozu, pa mu ukrali sliku vrijednu 25.000 eura

Nepoznati počinioci su umetniku ukrali sliku vrijednu 25.000 eura, na putu prema gradu gdje je slika trebalo da bude ponuđena na aukciji, objavila je u nedjelju njemačka policija.

Umjetnik (44) se ukrcao na brzi voz na relaciji Keln-Minhen, a umjetničko djelo je smejstio između dva sjedišta prije nego što je utonuo u san, stoji u policijskom izvještaju.

Probudivši se nedaleko od odredišta, shvatio je da je slika nestala i o svemu obavijjjestio policiju. Odlučio je da podnese tužbu.

Međutim, za sada analiza nadzornih kamera nije rezultirala nikakvim tragom koji bi omogućio da se sazna identitet počinilaca.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.