Gorčević: Vlada Crne Gore prepoznaje važnu ulogu Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori

Savjetnica predsjednika Vlade

Gorčević: Vlada Crne Gore prepoznaje važnu ulogu Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori

Savjetnica predsjednika Vlade za manjine Maida Gorčević uputila je čestitku predsjedniku Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori, gospodinu Ejupu Nurkoviću, povodom 28. septembra - Dana Bošnjaka.

Bošnjaci predstavljaju neodvojivi dio multinacionalne i multikonfesionalne Crne Gore i savremene Evrope, a suživot sa svim ostalim zajednicama u Crnoj Gori izgrađuju na temeljima mira i solidarnosti, saopštila je savjetnica Gorčević.

Naglasila je da zaštita prava etničkih manjinskih zajednica, među kojima je i Bošnjačka zajednica, podrazumijeva obezbjeđenje svih uslova u kojima mogu nesmetano živjeti i razvijati, odnosno očuvati svoju tradiciju, jezik, običajne i kulturne osobenosti.

„Vlada Crne Gore prepoznaje važnu ulogu Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori, te njegovo djelovanje u cilju afirmacije i zaštite interesa svoje nacionalne zajednice. U tom smislu, Vlada je odlučna da, u duhu međusobne solidarnosti, zajednički nastavimo rad na unapređenju uloge i položaja Bošnjaka u Crnoj Gori, zaključuje se u čestitkama savjetnice Gorčević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.