Veliko istraživanje: Fajzer testira oralni lijek za koronavirus
ilustracija

Testiranje će biti izvršeno na 2.660 zdravih odraslih učesnika

Veliko istraživanje: Fajzer testira oralni lijek za koronavirus

Kompanija Fajzer započela je veliko istraživanje u kome testira oralni lijek za spriječavanje Covid infekcije među onima koji su bili izloženi virusu.

Studija srednje do kasne faze testirat će Fajzerov lijek PF-07321332, na do 2.660 zdravih odraslih učesnika, starosti 18 i više godina, koji žive u istom domaćinstvu kao i pojedinaca sa potvrđenom infekcijom Covidom.

Kako je saopšteno iz ove kompanije, lijek PF-07321332 je dizajniran da blokira aktivnost ključnog enzima potrebnog za umnožavanje koronavirusa, zajedno sa niskom dozom ritonavira, starijeg lijeka koji se koristi u kombinovanim tretmanima za HIV infekciju.

Podsjetimo, lijek Remdesivir kompanije „Gilead“, koji se daje intravenozno, za sada je jedini koji je u Sjedinjenim Američkim Državama odobren za terapiju Covid pacijenata. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.